Torsdag, 4. februar 2016 — af Marianne Singer

Kronprinsesse Mary fik stor ros

Kronprinsesse Mary.
Kronprinsesse Mary.
Foto: Lars H. Laursen/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary fik en varm velkomst med rosende ord, da hun skulle holde en tale ved konferencen om seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder i humanitære kriser.

Voldtægt, mødredødelighed og tvungne ægteskaber.

Mange alvorlige emner blev berørt, da kronprinsesse Mary torsdag eftermiddag deltog i konferencen om seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder i humanitære kriser på Christiansborg Slot. Kronprinsesse Mary var en af de første talere, og blev introduceret med anerkendende ord af Tania Dethlefsen, vicegeneralsekretær i Sex & Samfund. - Jeg er stolt af at sige, at hun har været en sand mester, ikke bare som taler ved store, fancy, globale konferencer og FN-møder, men hun tager også derud, hvor tingene sker. Hun tager afsted for at tale med kvinder og piger i sårbare situationer, og så tager hun disse livshistorier og stemmer videre.

Kronprinsesse Mary kæmper for kvinders rettigheder

Den internationale konference om kvinder og pigers udfordringer under humanitære kriser var arrangeret af Udenrigsministeriet, Folketingets Tværpolitiske Netværk for Seksuel og Reproduktiv Sundhed og Rettigheder og Sex & Samfund. Interessen for konferencen var på forhånd enorm, og der måtte derfor oprettes en venteliste. Som protektor for blandt andet FN's Befolkningsfond, UNFPA, og medlem af High Level Task Force har kronprinsesse Mary igennem flere år kæmpet for kvinder og pigers rettigheder. - Piger og kvinders ret til at bestemme over deres egen krop er en meget vigtig sag for mig. Det er også det, vi kalder seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder, har kronprinsesse Mary tidligere udtalt til BILLED-BLADET.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden