30. okt. 2017
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary fortæller i ny bog: Sådan friede Frederik i Rom

Kronprins Frederik med den daværende Mary Donaldson ved pressemødet i forbindelse med forlovelsen i Havestuen på Fredensborg slot i 2003. 
Kronprins Frederik med den daværende Mary Donaldson ved pressemødet i forbindelse med forlovelsen i Havestuen på Fredensborg slot i 2003.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
I den nye bog "Under bjælken" fortæller kronprinsesse Mary, hvordan kronprins Frederik friede til hende på en romantisk tur til Rom i Italien.

Kronprinsesse Mary fortæller i Jens Andersens nye portrætbog "Under bjælken" om kronprins Frederik, hvordan hun oplevede sin mands frieri på en romantisk rejse til Italiens hovedstad Rom. Frieriet var forbundet med visse forhindringer, men som alle ved, endte det hele jo helt perfekt.

Frederik ville gå en tur

Kronprinsessen fortæller, at Frederik en eftermiddag ville have, at de skulle gå en tur, og det sagde Mary ja til. Han var ifølge kronprinsessen en smule distræt, så han havde på fornemmelsen, at noget særligt var i gære.

- Han ville op til et særligt udkigssted, og da vi så kom op til det sted, hvor jeg tror, han havde tænkt sig, det skulle foregå, så var der pludselig en hel masse mennesker omkring os. Så skulle vi et andet sted hen, og sådan gik vi lidt rundt, lyder det i bogen fra kronprinsesse Mary.

Kronprinsesse Mary grinede som en genert pige

Da mørket var ved at falde på, fik parret øje på en lille, gammel kirke. Her ville kronprinsen gerne stoppe. - Ja, det var så dér, han friede. Og så kan jeg bare huske, at da han havde gjort det, grinede jeg som en genert pige, og så blev vi begge to så glade, siger kronprinsessen i "Under bjælken", som udkommer den 1. november.

Læs mere om: