Tirsdag, 13. oktober 2020 - af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary fortæller om stærk oplevelse

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Aller Foto
Kronprinsesse Mary har i en helt speciel samtale fortalt om en vigtig oplevelse på en arbejdsrejse til Bangladesh

På en stor dag for Global Fashion Agenda fortalte kronprinsesse Mary om en stærk oplevelse i udlandet.

Som protektor for Global Fashion Agenda deltog kronprinsesse Mary i CFS+, der er et digitalt topmøde med fokus på bæredygtig mode.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

CFS+ har samlet nøgleinteressenter fra hele den globale modeindustri, eksperter, NGOer, medier og politikere for at diskutere bæredygtige løsninger inden for modeindustrien.

Kronprinsesse Mary i interview

Kronprinsessen havde forud for CFS+ deltaget i en samtale med CEO i Global Fashion Agenda Eva Kruse.

Samtalen, som fandt sted i DR’s Koncertsal i København, blev vist på topmødet, og du kan se den her.

Fortalte om Bangladesh

Kronprinsesse Mary kom blandt andet ind på den udfordrende corona-tid, vi alle lever i, og som har ramt mode-industrien hårdt.

Og så fortalte hun om sine erfaringer fra en arbejdsrejse til Bangladesh, hvor hun besøgte en tekstilfabrik og fik en fornemmelse af de lokales arbejdsvilkår.

- Jeg rejste til Bangladesh og jeg havde muligheden for at besøge en fabrik og nogle arbejdere, og jeg talte med nogle af dem, og hvis vi tager Bangladesh som eksempel, så er det et land, som er meget afhængigt af tekstilindustrien, og 80 procent af deres eksport er fra tøj- og modeindustrien, og fire millioner mennesker er ansat i industrien, og 85 procent af dem er kvinder, og vi ved allerede, at en million arbejdere har mistet deres arbejde.

- Den fabrik, jeg besøgte, er måske ikke repræsentativ for alle fabrikker i Bangladesh, men vi ved, at et job og økonomisk uafhængighed giver enorm sikkerhed og håb for fremtiden. Jeg talte med en del kvinder dér og hørte, hvad det betyder for dem at have et job, og kontrasten mellem at have et job og ikke have et job er enorm. Disse kvinder er blevet økonomisk uafhængige. De kan forsørge deres familie og også deres lokalsamfund. De har en stemme i deres familie og i deres lokalsamfund, fordi de er økonomisk uafhængige. De investerer også i deres børn, deres sundhed og deres uddannelse, så jeg kan forestille mig, at disse kvinder, som har mistet deres job på grund af reduceret produktion og fabrikslukning, at de er i en forfærdelig situation.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden