29. apr. 2016
Af af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary fra Burkina Faso til legatfest i København

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Keld Navntoft
Kronprinsesse Mary overrakte legater fra The Crown Princess Mary Scholarship på Københavns Universitet bare tre timer efter, at hun var kommet hjem fra arbejdsrejse fra Vestafrika.

Knap nok var kronprinsesse Mary tidligt fredag eftermiddag landet i Kastrup Lufthavn efter en lang flyvetur fra Burkina Faso i Vestafrika, før hun var med til en både højtidelig og afslappet legatfest på universitetet midt i København. Faktisk var Mary på job i København bare tre timer efter, at hun var kommet retur til Danmark fra to dages Afrika-mission.

Mors Dag gave: Køb 6 numre af BILLED-BLADET og få 2 biografbilletter

Flot bryllupsgave

The Crown Princess Mary Scholarship er en del af Københavns Universitets bryllupsgave til Kronprinsparret i 2004. Legatet tildeles hvert år to udvekslingsstuderende fra Københavns Universitets australske partneruniversiteter, og de to legater à 10.000 kr. gik denne gang til de unge australiere Tempe McMinn og Winifred Knight. Begge modtagere var glade for er den økonomiskehåndsrækning i forbindelse med opholdet i Danmark og beærede over at møde kronprinsessen.

Fortalte om Burkina Faso

Ved den lille legatfest talte universitetets Lykke Friis, og også Mary havde noget på hjerte. Hun roste de unge stærke kvindelige legatmodtagere og fortalte engageret om sin arbejdstur til Burkina Faso og om mødet med det vestafrikanske lands hårdt prøvede kvinder, der har brug for for bedre muligheder for uddannelse.

Udvikling i Zimbabwe og Nepal

Kronprinsessens ord gjorde indtryk på alle. Især på Tempe og Winifred, der selv er dybt engageret i udviklingsarbejde i henholdsvis Zimbabwe og Nepal.

Læs mere om: