7. jun. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary gjorde lykke i Belgien

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Til topmødet i Bruxelles var kronprinsesse Mary populær blandt alle. Især de helt unge deltagere i det store møde var vilde med Mary.

Kronprinsesse Mary besøgte onsdag Bruxelles i Belgien for at deltage i Europas største konference om internationalt udviklingssamarbejde.

Mary kunne allerede ved sin ankomst mærke, at hun var en populær og værdsat deltager ved topmødet. Velkomstkomitéen var stor, og der var mange varme håndtryk til den kongelige gæst.

Kronprinsesse Mary på talerstolen

European Development Days-konferencen er organiseret af europakommissionen og afholdes i år for 12. gang under temaet “Women and Girls at the Forefront of Sustainable Development: protect, empower, invest”.

Ved konferencen holdt kronprinsessen tale. - Uddannede piger kan få højere løn og har større mulighed for at forbedre deres situation. Uddannelse medfører også en robusthed og udstyrer piger og kvinder med redskaber til at klare klimaforandringernes konsekvenser, sagde Mary blandt andet i sin tale til et fyldt auditorium.

Mary var populær blandt de unge

Kronprinsesse Mary besøgte desuden European Development Days Global Village, hvor hun mødtes med deltagere i konferencens Young Leaders-program.

De unge ledere kommer fra hele verden og arbejder for at gøre en forskel i deres hjemland. Mary var meget populær blandt de unge, som samledes omkring hende, da der skulle tages billeder.

Mathilde og Letizia var også til topmøde

Topmødet i Bruxelles strakte sig over to dage, og på den første af de to dage mødtes Belgiens dronning Mathilde og Spaniens dronning Letizia. De to dronninger var med til møder og holdt også taler. Også Hollands prinsesse Mabel var med til konferencen i Belgien.

https://imgix.billedbladet.dk/mathilde_letizia_450.jpg
Dronning Mathilde og dronning Letizia
Foto: ALL OVER PRESS

Læs mere om: