2. okt. 2015
Af af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary havde gylden aften i Rundetårn

Kronprinsesse Mary på vej op i Rundetårn.
Birger Storm / BILLED-BLADET
Det var en helt særlig oplevelse for kronprinsesse Mary at overrække St. Loye Prisen. Prisuddelingen fandt således sted på en af Københavns mest fantastiske adresser – i Rundetårn.

På en smuk fredag aften i København ankom kronprinsesse Mary til Guldsmedelaugets store talentpris-uddeling i Rundetårn.

Kronprinsesse Mary blev modtaget af oldermand Diana Holstein, direktør Jesper Vang Hansen samt en blomsterpige og blev efter modtagelsen fulgt op til udstillingen ”Smykkernes By”, som var en smuk oplevelse halvvejs oppe i der ikoniske tårn.

Dagens hovedpunkt var overrækkelsen af St. Loye prisen på 100.000 kroner til den særligt talentfulde kunstner indenfor guldsmedefaget - Christina Bukkehave.

Kronprinsesse Mary begejstret for udstilling

Kronprinsesse Maty nød hele arrangementet, og det var tydeligt, at hun var begejstret for Rundetårn.

Allerede på turen op ad spiraltrappen var hun smilende og talte tilsyneladende om Christian IV’s fine gamle tårn, der rækker næsten 50 meter op i bylandskabet og blev bygget mellem 1637 og 1642, som første del af Trinitatis Komplekset, der forenede kirke, bibliotek og observatorium i én bygning.

Kronprinsessen var bestemt også begejstret for at se udstillingen, der blandt andet bød på spændende metalarbejde og mønsterbrydende værker af Christina Bukkehave.

Læs mere om: