25. aug. 2016
Af Henrik Salling

Kronprinsesse Mary hilste på verdenskendt forsker

I selskab med Carlsbergfondets bestyrelsesformand Flemming Besenbacher fik kronprinsessen lejlighed til at hilse på Stephen Hawking.
I selskab med Carlsbergfondets bestyrelsesformand Flemming Besenbacher fik kronprinsessen lejlighed til at hilse på Stephen Hawking.
Foto: Martin Juul / Carlsbergfondet
Kronprinsesse Mary fik enestående mulighed for at tale med den verdensberømte forsker Stephen W. Hawking, der holdt foredrag om universets gåder i DR-Byen.

Koncerthuset i DR-Byen er vant til at huse store stjerner og berømtheder. Men da en af verdens førende teoretiske fysikere, Stephen W. Hawkings, kørte på scenen i koncertsalen var den fyldt til bristepunktet.

Blandt tilhørerne sad også kronprinsesse Mary, som efter foredraget fik lejlighed til at hilse på den engelske forsker, som holdt foredraget ”Quantum Black Holes”, hvilket tydeligvis havde tiltrukket sig kronprinsessens interesse.

LÆS OGSÅ: Kronprinsesse Mary hjem til børnenes skolestart

Receptionen var arrangeret af Carlsbergfondet, som sammen med DR Koncerthuset, The Niels Bohr International Academy og Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab stod for arrangementet med titlen ”Carlsberg foundation distinguished lecture”.

Kæmpe interesse for universets gåder

I koncertsalen var der samlet 1.800 tilhørere, men foredraget blev også livestreamet til 27 biografer i hele landet på grund af den omfattende interesse.

Meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev og opdag en verden af fordele! Klik her!

Stephen W. Hawking er især kendt for sine teorier om sorte huller og universets oprindelse.

Han har tidligere modtaget en lang række hædersbevisninger og han har desuden givet adskillige offentlige foredrag og udgivet flere bestsellere om astronomi.

Læs mere om: