Søndag, 31. januar 2021 - af Marianne Singer

Kronprinsesse Mary hjemme på Amalienborg: Så du den finurlige detalje?

Kronprinsesse Mary. 
Kronprinsesse Mary. 
Foto: Martin Høien
På et nyt billede af kronprinsesse Mary taget hjemme på Amalienborg tiltrækker en lille, fin detalje sig blikket.

Kronprinsesse Mary delte fredag en skøn selfie hjemme fra sit arbejdsværelse i Frederik 8.s Palæ på Amalienborg i forbindelse med det ugentlige statusmøde i Mary Fondens ledelse. 

Under mødet havde kronprinsesse Mary meget fornuftigt sat sin computerskærm op i den rette højde ved hjælp af en helt særlig bog skrevet af en meget populær herre. 

Computerskærmen stod således blandt andet på bogen "Den danske sang" skrevet af Phillip Faber, i samarbejde med Rikke Hyldgaard, kan man se på billedet, som Mary Fonden har delt på deres Instagram-profil.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Blev rørt 

En bog, som kronprinsesse Mary selv er nævnt i, efter at hun i marts sidste år skrev et fint brev til Phillip Faber i DR1 morgensang, hvori hun ønskede sig den kendte danske børnesang "Solen er så rød mor".   

Brevet rørte nemlig Phillip Faber dybt, afslører han i sin bog. 

Trillede en tåre

"Under coronakrisen i 2020 modtog jeg en dag et brev fra kronprinsesse Mary, som er protektor for DR Pigekoret. Hun havde et sangønske til Morgensang på DR1 og skrev blandt andet: Jeg har ønsket sangen Solen er så rød, mor – en smuk godnatsang, som handler om de spørgsmål, børn kan have, lige inden de skal sove. Og lige nu har børn særligt mangespørgsmål og bekymringer. Det er også en sang, vi har sunget om aftenen hjemme hos os, og en sang, vi holder meget af.   Der trillede en tåre, da jeg læste brevet på vej i studiet. Det var et perspektiv på sangen, som jeg godt kan lide. En pointe om, at sangen tager børns spørgsmål og bekymringer alvorligt og minder os forældre om, hvordan et barn kan have det omkring sengetid, og om det ansvar, vi har under en pandemi for selv de større børn, der er bange og opfyldt af tanker, de ikke forstår. Sangen ser øjeblikket før søvnen fra barnets perspektiv. Det er en alvorlig sang, og børn kan rumme stor alvor." skriver Phillip Faber i "Den danske sang", der er en hyldest til den danske sangskat.  
 
 

Stadig travlt

Kronprinsesse Mary skrev i opslaget på Marys Fondens Instagram-profil, at hendes kalender for tiden er tom, men at der stadig er masser at se til i Mary Fonden.  Blandt andet arbejder hun sammen med sit team i Mary Fonden for tiden med emnet partnervold.  
 

Måske lidt gammeldags

"Det er måske lidt gammeldags, men jeg er stadig glad for min papirkalender ved siden af den digitale. ⁣
Den giver mig et godt overblik. Som I kan se, ser den lidt kedelig ud lige nu.⁣
 ⁣
Men selvom fysiske møder er aflyst og en masse begivenheder udsat på ubestemt tid, er der stadig masser at tage fat på med vores arbejde i Mary Fonden. ⁣
 ⁣
På det ugentlige statusmøde i Mary Fondens ledelse talte vi blandt andet om en ny undersøgelse om danskernes viden om partnervold, vi netop har offentliggjort. ⁣

Den viser bl.a., at mange har en god forståelse for, hvor kompleks partnervold er. Det er virkeligt positivt.   


Men vi kan også se, at der stadig er behov for oplysning. Det arbejder vi derfor videre med. ⁣

Alt for mange børn, kvinder og mænd lever i familier med partnervold. Bryder vi med tabu og berøringsangst bidrager vi til, at flere kan få hjælp.⁣

H.K.H. Kronprinsessen", skriver kronprinsesse Mary til sin dejlige selfie på Mary Fondens Instagram-profil.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden