Kronprinsesse Mary holdt vigtige møder på Amalienborg

Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET

I Frederik VIII's Palæ fik kronprinsessen et par helt særlige kvinder på besøg til en snak om aktiviteter på den globale scene.

Mandag, 13. marts 2017 - af Ulrik Ulriksen

I sit mødelokale i Frederik VIII's Palæ på Amalienborg fik kronprinsesse Mary forleden fint besøg. Kronprinsessen holdt møder med kvindelige repræsentanter for Maternity Foundation og efterfølgende med præsidenten for International Center for Research on Women (ICRW), Sarah Kambou. 

Kronprinsesse Mary i Den Tredje Verden

Under det første møde blev Maternity Foundation-fondens igangværende aktiviteter og projekter vedrørende mødre og nyfødtes adgang til en sikker fødsel og graviditet drøftet.

Dette emne har kronprinsesse Mary ved flere lejligheder stillet skarpt på blandt andet på sine arbejdsrejser i Den Tredje Verden.

Fokus på ligestilling

Ved det andet møde opdaterede Sarah Kambou fra kvinde-research centret ICRW kronprinsesse Mary om arbejdet med vidensopbygning og forskning om globale udfordringer for piger og kvinders ligestilling.

Kvinders rettigheder har i de senere år også været et særligt indsatsområde for kronprinsessen.

Flere møder om kvindesag

I løbet af året vil kronprinsesse Mary fortsætte sin indsats for at gøre en forskel i kampen for at forbedre kvinders forhold på kloden. Det vil blandt andet betyde, at Mary både i Danmark og i udlandet skal holde flere møder relateret til kvindesagen.

LÆS MERE: Kronprinsesse Mary fik flot guldmedalje

BILLED-BLADET har fået lov til at bringe dette opslag om møderne fra kongehusets Facebook-side.