29. sep. 2016
Af af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary i amerikansk radiostudie med syge børn

Kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET
Da kronprinsesse Mary besøgte et børnehospital i Washington DC, blev hun budt indenfor i et særligt radiostudie for at læse eventyr op for de indlagte patienter.

Det blev en helt særlig dag for mange børn på hospitalet Children’s National Medical Center i Washington, hvor kronprinsesse Mary tilbragte en del tid onsdag eftermiddag.

Kronprinsessen så nærmere på hospitalets faciliteter og mødte flere af de helt unge patienter, og så blev hun inviteret ind i et helt særligt radiostudie.

LÆS OGSÅ: Derfor er kronprinsesse Mary et kæmpe hit i USA

Kronprinsesse Mary foran mikrofonen

Inde i Seacrest Studios på hospitalet satte kronprinsessen sig til rette foran mikrofonen. Ved siden af hende sad en lille udvalgt gruppe børn, der alle er syge og derfor indlagt.

Mary tog en bog frem med H.C. Andersens eventyr, og så begyndte hun at læse op af "Kejserens nye klæder".

SE VIDEO: Kronprins Frederik løb med krigsveteraner i Washington

Læste op som en skuespiller

Det var ikke kun børnene i studiet, som kunne høre eventyret fortalt af kronprinsesse Mary. Eventyrfortællingen blev således bragt videre ud til alle de mange små børn på Children’s National Medical Center, som kunne lytte med på deres radioanlæg.

Mary var helt skuespilleragtig at se og høre på, da hun læste op af H.C. Andersen-eventyret og havde sit publikum i sin hule hånd fra start til slut.

Overrakte pris til indisk kvinde

Fra børnehospitalet drog kronprinsessen videre til Library of Congress, hvor hun overrakte Champions of Change Award til en af de helt store forkæmpere for kvinders rettigheder – indiske Geeta Rao Gupta.

Prisoverrækkelsen var en festlig begivenhed, idet tre unge piger med rødder i Indien som afslutning på begivenheden dansede en helt særlig og ældgammel indisk dans for Mary og de mange andre i den fine bibliotekssal.

Kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET

Læs mere om: