Mandag, 16. februar 2015 — af af Ulrik Ulriksen i Etiopien

Kronprinsesse Mary i Etiopien: Modtaget med sang i flygtningelejr

Hanne Juul/BILLED-BLADET i Etiopien
Kronprinsesse Mary er mandag landet i Etiopiens hovedstad Addis Ababa. Mary og udviklingsminister Mogens Jensens besøg til Etiopien blev indledt med en tur til flygtningelejren Tierkidi nær Sydsudans grænse.

Efter en lang flyvetur af en varighed på samlet 14 timer fra København over Frankfurt til Addis Ababa i Etiopien og dernæst med indenrigsfly til Gambella-provinsen tog en veloplagt kronprinsesse Mary hul på et stramt arbejdsprogram i selskab med handels- og udviklingsminister Mogens Jensen.

Første punkt på programmet i Etiopien var et feltbesøg i flygtningelejren Tierkidi, hvor cirka 49.000 sydsudanesere opholder sig.

Positive over kronprinsesse Marys besøg

Mary og Mogens Jensen var i lejren primært for at sætte fokus på kvinders rettigheder i en humanitær krisesituation, og det projekt lykkedes den danske delegation med.

Selv om beboerne i lejren har oplevet frygtelige ting under krisen i Sydsudan, virkede flygtningene i anledning af besøget positive.

Det fik kronprinsessen allerede at mærke, da hun besøgte en skole-institution, hvor hun og Mogens Jensen blev modtaget med sang og dans.

De lokale stemmer i flygtningekoret sørgede for smuk musik, og et par unge fyre optrådte med rapper-inspireret streetdance for kronprinsessen. 

Kvinde holdt kort tale

En ung kvinde rejste sig og sagde til Mary, at det betød meget for alle flygtningene til stede på skolen, at Mary besøgte Gambella og deres lejr.

Også en ung kørestolsbunden flygtning, Enock på 21 år, bød kronprinsessen velkommen med et stort smil.  

Det var på alle måder en god indledning på det vigtige besøg i Tierkidi-lejren, hvor det dog også var alt for tydeligt, at flygtningene er dybt traumatiserede og påvirkede af, at det har lange udsigter for dem, før de kan vende tilbage til deres land.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden