Kronprinsesse Mary i gang med at lægge store planer

Kronprinsesse Mary. 

Kronprinsesse Mary. 

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
For kronprinsfamilien vil den næste tid i Schweiz blive en oplevelse for livet. Kronprinsesse Mary har allerede taget hul på planer for aktiviteterne efter opholdet i Schweiz.

Lige nu er kronprinsesse Mary og kronprins Frederik sammen med deres fire børn prins Christian, prinsesse Isabella, prinsesse Josephine og prins Vincent i Schweiz, hvor børnene mandag tager hul på et tolv ugers ophold på en international skole i Alpe-byen Verbier.

Mens kronprinsessen er i Verbier i Schweiz, kan hun fortsætte planlægningen af sit travle arbejdsår, der kan komme til at byde på et par markante rejser.

Mary er mest hos børnene

Kronprinsesse Mary vil blive hos børnene i Schweiz ifølge planen, mens kronprins Frederik vil være mere i Danmark i løbet af de tolv uger først på året.

Mary vil også være på enkelte opgaver for kongehuset, mens børnene går i schweizisk privatskole.

Travlt efter Schweiz

Efter Schweiz-opholdet bliver der for alvor travlt, og Mary vil skrue op for tempoet og altså få endnu mere styr på rejseplanerne.

Det har hun selv antydet tidligere, og da vi i december talte med udviklingsminister Rasmus Prehn om hans samarbejde med kronprinsessen i forbindelse med at sætte fokus på pigers og kvinders rettigheder, understregede han dette.

Minister Rasmus Prehn om samarbejdet

-Vi fortsætter det vigtige samarbejde, og vi har talt om næste år at rejse til særligt udvalgte steder i verden, sagde udviklingsministeren, der i 2019 var på arbejdsrejser til både Kenya og Indonesien med kronprinsessen.

I Indonesien viste kronprinsessen sig fra sin stærkeste side som repræsentant for Danmark og FN’s Befolkningsfond UNFPA.

Foto: Hanne Juul

Kronprinsesse Mary er engageret

-Kronprinsessen er virkelig inde i sagerne og meget engageret. Hun er en dygtig formidler og har en enorm viden på området. Det at arbejde med kongelige giver en særlig gennemslagskraft ude i verden, Danmark og kongehuset er en vigtig og god historie, sagde udviklingsministeren i december i et interview med BILLED-BLADET, i hvilket han også understregede, at han ser frem til mere samarbejde med kronprinsessen i år.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden