Kronprinsesse Mary i gavehumør til Carlsberg-fest

Kronprinsesse Mary til Carlsbergfondet festaften.

Kronprinsesse Mary til Carlsbergfondet festaften.

Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Mary sørgede for en del af underholdningen, da Carlsbergfondet tirsdag aften holdt en kæmpe prisfest i smukke omgivelser midt i København.

Kronprinsesse Mary havde den altoverskyggende hovedrolle til en fornem festmiddag på Ny Carlsberg Glyptotek midt i København. Her forestod hun overrækkelse af Carlsbergfondets Forskningspris 2014.

Kronprinsessen var i gavehumør på Carlsbergsfondets vegne og afleverede to forskningspriser med tilhørende checks på i alt to millioner kroner.

Se billederne:
Mary og Frederik viser kærligheden

Gitte Moos Knudsen, der forsker indenfor neurobiologi, fik en pris og en million kroner, mens Jesper Ryberg, professor i praktisk filosofi, også vandt hæder og ære plus en million kroner. For begge vindere gjaldt det, at 750.000 kroner af deres million skal bruges til forskning.

Kronprinsesse Mary var sædvanen veloplagt og havde smil og venlige bemærkninger til både aftenens værter og til de to prisvindere, som sammen med den kongelige æresgæst var profilerne over alle i det smukke glyptoteks klassiske omgivelser.

Se billederne:
Marys mange frisurer 2014

Blandt aftenens øvrige højdepunkter var den flotte tale fra forskningsminister Sofie Carsten Nielsen, der med præcision og humor leverede et godt og underholdende indslag med vægten lagt på forskningens store betydning og på finansiering af forskernes vigtige og nysgerrige virke.

Mellem prisoverrækkelser og taler hyggede de mange gæster og også den royale æresgæst sig med god mad på tallerkenerne samt både champagne i de slanke glas og Carlsberg-bryg i de lidt større mini-pokaler.

Se billederne:
Så dejlige er tvillingerne Vincent og Josephine

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden