15. feb. 2019
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary i godt selskab på stor festival i Texas

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
Når kronprinsesse Mary er til kulturfestival i Austin i USA, vil hun være en del af en stærk dansk delegation, som tæller flere andre prominente navne.

Kronprinsesse Mary rejser til Texas i USA den 10. marts, og i den forbindelse besøger hun byerne Austin og Houston.

I Austin deltager kronprinsessen i et større dansk fremstød for de kulturelle og kreative erhverv på den store festival South by Southwest eller SXSW.

Umiddelbart herefter rejser kronprinsesse Mary til Houston, hvor Danmark og danske virksomheder har tiltrukket sig stor opmærksomhed med nye tiltag inden for grøn energi og såkaldt life science.

Stærke navne

På arbejdsturen til USA er Mary i særdeles godt dansk selskab.

Kulturminister Mette Bock ledsager kronprinsessen under hele besøget, og også på den store festival er Mary omgivet af en stærk dansk delegation, som tæller mange prominente navne. Den danske deltagelse på SXSW tæller blandt andre Bjarke Ingels, Margrethe Vestager og flere danske musikbands.

Samarbejde med Roskilde Festival

Det hele sker i samarbejde med Roskilde Festival, Visit Denmark, SAS og Music Export Denmark, og sammen med kulturministeren vil kronprinsesse Mary besøge flere af de danske initiativer på SXSW, som i år er samlet i House of Scandinavia.

Marys omfattende program

Den danske indsats er en del af et større nordisk fremstød, som fokuserer på nordiske værdier og kompetencer inden for innovation og kreative erhverv. På kronprinsesse Marys omfattende program til SXSW-festivalen står både musik, kunst, design og gastronomi serveret af dygtige danskere.

Læs mere om: