26. sep. 2015
Af af Marianne Singer

Kronprinsesse Mary i New York

Kronprinsesse Mary rejser til New York.
Kronprinsesse Mary rejser til New York, hvor hun både skal til alvorlige møder og deltage i en bagedyst med kokken Claus Meyer.
Hanne Juul/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary har de næste dage et travlt program, hvor hun vil yde en stor indsats for kvinder og pigers rettigheder. Men der bliver også tid til noget mere muntert, når hun skal deltage i en bagedyst med kokken Claus Meyer.

Der venter kronprinsesse Mary et travlt program, når hun ankommer til New York i løbet af lørdagen.

I forbindelse med FN's Generalforsamling og vedtagelsen af de nye verdensmål for, hvordan verden skal udvikle sig frem til 2030, deltager kronprinsessen i en række store og vigtige møder. Det kommer primært til at handle om kvinder og pigers rettigheder og ligestilling. Men en enkelt gang i programmet vil kronprinsessen også rette sin opmærksomhed på danske delikatesser.

Kronprinsesse Mary i en hyggelig bagedyst

Marys første kongelige opgave i New York finder sted i FN-bygningen på Manhattan. Her er fokus på kvinder og pigers rettigheder, når hun sammen med med bl.a. statsminister Lars Løkke Rasmussen deltager i mødet "Global Leaders' Meeting on Achieving Gender Equality and Women's Empowerment".

Derefter går turen straks videre til West Village, hvor kronprinsessen er med til at hylde det nordiske køkken ved dette års NORTH Nordic Food Festival. Planen er, at hun besøger det danske marked i området, og sammen med den kendte kok og iværksætter Claus Meyer kaster sig ud i en hyggelig bagedyst.

Lige over middag stiller kronprinsesse Mary sig op på talerstolen ved "#Generation 2030: Torchbearers for the SDGS". På mødet er den unge generation i centrum og deres rolle i gennemførelsen af FN's nye verdensmål.

Mary skal holde tale

Dagen slutter ved 18-tiden med et arrangement, som den danske organisation Maternity Foundation står for. Kronprinsessen holder som protektor åbningstalen på The Morgan Library & Museum og herefter vil den nye app "The Safe Delivery App" blive præsenteret.

Mandag er kronprinsessen så klar til et heldagsmøde i High Level Task Force for den internationale Konference for Befolkning og Udvikling (HLTF).

Mary er en respekteret profil i internationalt regi

Det omfangsrige program i New York slutter tirsdag med endnu et møde, når kronprinsessen deltager i "Women Deliver: The road to Copenhagen 2016". Sammen med blandt andre udenrigsminister Kristian Jensen samt ligestillingsministre og unge fra hele verden diskuterer kronprinsessen, hvordan investering i piger og kvinders sundhed, rettigheder og trivsel kan være med til at skabe fremgang.

En vigtig diskussion som vil fortsætte, når verdens største kvindekonference Women Deliver, som kronprinsessen er protektor for, finder sted i København til maj næste år.

Kronprinsessen er protektor for FN's Befolkningsfond (UNFPA) og siden oktober 2012 medlem af det internationale panel High-Level Task Force, som har til formål at fremme og sikre kvinders og pigers seksuelle og reproduktive sundhed og rettigheder.

Hun er gennem årene blevet en respekteret profil i FN-regi og vil sikkert også denne gang gøre indtryk på verdens ledere og andre højtstående repræsentanter, som er samlet i New York.

Læs mere om: