Søndag, 25. august 2019 - af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary i teatret på prins Nikolais fødselsdag

Foto: Martin Høien
Det er vigtigt at sætte fokus på kvinders rettigheder, og det er kronprinsesse Mary med til, når hun snart skal se forestillingen "Danner - en grevinde af folket".

Kronprinsesse Mary overværer forestillingen ”Danner – en grevinde af folket” med Mary Fonden i Danner Huset i København på onsdag den 28. august.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Samme dag skal prins Nikolai fejres i anledning af sin 20-års fødselsdag.

Kronprinsessen og resten af den kongelige familie skal helt privat ønske Nikolai tillykke. Og om aftenen er Mary sammen med sine venner og kolleger fra Mary Fonden, der gennem årene blandt andet har været meget involveret i at stille skarpt på udfordringer for kvinder, der udsættes for vold i parforholdet.

Grevinde Danners kamp

Teaterstykket, som gruppen Teatergrad står bag, skildrer livet som kvinde i 1800-tallet med udgangspunkt i Grevinde Danner, som var gift med Kong Frederik VII. 

Historien om grevinde Danner er én af de mest spektakulære i Danmarkshistorien. Louise Christine Rasmussen fødes i 1815 i et samfund, patriarkalsk samfund, hvor manden tog, hvad han mente var hans, og kvinden var underlagt hans luner og behov.

Det gjorde grevinde Danner noget ved på sin helt egen måde.

Et helt særligt hus

Danner Huset, hvor Mary skal se teaterstykket, er en særlig bygning, der rummer organisationen Danner, tidligere kendt som Grevinde Danner Stiftelsen.

Huset blev oprindeligt opført som Frederik VII's Stiftelse for fattige Fruentimmer af Arbejdsklassen.

Mary har flere gange tidligere besøgt Danner Huset og fået et indblik i det arbejde, man her udfører for hårdt ramte kvinder og deres børn.

 

 

 

 

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden