Kronprinsesse Mary imponeret over klinik i Cape Town

Kronprinsesse Mary i Sydafrika.

Kronprinsesse Mary i Sydafrika.

Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Kronprinsessen indledte mandagen i den sydafrikanske by Cape Town med et besøg på Marie Stopes-klinikken, hvor hun oplevede den barske virkelighed for mange unge lokale kvinder.

For mange unge mænd og kvinder i Sydafrikas millionby Cape Town er Mary Stopes-klinikken en livsvigtig institution, hvor man kan få gode råd om seksuel og reproduktiv sundhed samt blive undersøgt for sygdomme før og i løbet af en graviditet.

Familieplanlægning er et af grundelementerne i arbejdet på Cape Towns Mary Stopes-klinik, som Danmarks kronprinsesse besøgte tidligt mandag morgen.

For kronprinsesse Mary var det interessant at se stedet på en helt almindelig dag, hvor både personale og besøgende fyldte den lave ejendoms små lokaler i Bree Street midt i byen.

Nogle af kvinderne, som befandt sig i venteværelset, var der i forbindelse med overvejelser om abort, og det i Sydafrika meget tabuiserede emne gjorde, at disse kvinder ikke ønskede nogen som helst opmærksomhed i forbindelse med den danske delegations korte besøg.

Både den danske presse og den kongelige gæst respekterede kvindernes ønske om diskretion, og derfor var primær fokus i løbet af besøget rettet mod klinikkens dygtige ledere Sydney Grove og CEO Caroline Mitchell.

Kronprinsesse Mary talte meget med de to ledere om det vigtige arbejde med reproduktiv sundhed, som kronprinsessen har arbejdet så intenst med over de senere år.

- Det har været utroligt spændende at se klinikken og høre om jeres vigtige arbejde, sagde en tydeligt imponeret kronprinsesse Mary til Sydney Grove og Caroline Mitchell, før hun kørte af sted mod næste punkt på dagens arbejdsprogram i Cape Town.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden