29. apr. 2016
Af af Ulrik Ulriksen i Burkina Faso

Kronprinsesse Mary inviterede ung afrikaner til konference i København

Kronprinsesse Mary i Burkina Faso.
Kronprinsesse Mary i Burkina Faso.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
De unge mænd og kvinder på Ouagadougous Abbef-ungdomscenter var vilde med kronprinsesse Mary, der talte med dem om prævention og fremtidsmuligheder.

Kronprinsesse Mary og udenrigsminister Kristian Jensen besøgte som det sidste programpunkt på Burkina Faso-turen et ungdomsinformationscenter i hovedstaden Ouagadougou.

Talte om prævention

Kronprinsessen kom helt tæt på de unge kvinder og mænd, som i centret kan få information om sex, samliv, kønsligestilling og familieplanlægning.

Mors dag: Glæd din mor i 6 eller 12 uger og få 2 biografbilletter

Kronprinsesse Mary spurgte meget interesseret til de unges vaner og om deres muligheder for at få viden på væsentlige områder som f.eks. prævention.

Gå ikke glip af en nyhed eller en fordel. Klik her og meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev!

Udenrigsminister Kristian Jensen spurgte meget til de unges fremtidsplaner og ønsker.

I den forbindelse rejste en ung mand ved navn Fidele Bonaventure sig op og fortalte, at han ønskede at dygtiggøre sig på områder, som havde at gøre med nogle af de emner, der skal drøftes på den store Women Deliver-konference i København i maj.

Et brændende ønske

Bonaventure gjorde opmærksom på, at han brændende ønskede at deltage i konferencen, og efter kort betænkningstid inviterede kronprinsesse Mary ham til København for at deltage i verdens største kvindekonference - så han kan komme hjem til Burkina Faso og fortælle sine unge kammerater om, hvordan og hvorfor det er så altafgørende at kæmpe for kvinders rettigheder.

VIDEO: Kronprinsesse Mary: Jeg så smerten i deres øjne

Udenrigsminister Kristian Jensen sagde, at man blandt de unge i centret også skulle finde en kvinde, der kunne rejse til København og Women Deliver-konferencen med kronprinsesse Mary som protektor.

Farvel til Ouagadougou

Det tiltag og den invitation til de to unge fra Burkina Faso blev der klappet meget af, og så var det ellers tid til en kæmpe farvel-fotosession med de unge og kronprinsessen og resten fra den danske delegation.

Læs mere om: