4. jul. 2011
Af af Anna Johannesen

Kronprinsesse Mary: Jeg er simpelthen så glad

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary i Anna Wulffs Børnehave på Christianshavn.
Foto: Lars Laursen
Marys projekt mod mobning viser flotte resultater.

Det er fem år siden, kronprinsesse Mary præsenterede sit "Fri for Mobberi"-program i Danmark, og nu viser en ny analyse, at hun bestemt har grund til at være både stolt og glad over, hvor godt både børn og pædagoger har modtaget det.

- Det motiverer os blot til at fortsætte, siger hun til BILLED-BLADET.

Det er en glad kronprinsesse Mary, der om et par uger tager på sommerferie med mand og fire børn. En spritny analyse af Mary Fonden og Red Barnets "Fri for Mobberi"-projekt viser nemlig, at indsatsen for at forebygge mobning virker. Siden programmet, som Mary har taget med fra Australien, blev lanceret for fem år siden, har pædagoger og lærere oplevet en positiv forskel for ni ud af 10 børn.

Brugbare redskaber

Mange børn er blevet langt sødere over for hinanden, ligesom også pædagoger og lærere er blevet motiverede af antimobbe-programmet.

- Jeg er simpelthen så glad for, at analysen af "Fri for Mobberi" bekræfter vigtigheden af det, vi fortsat arbejder hen imod, nemlig at forebygge mobning ved tidligt at lære børnene at være mere omsorgsfulde og hjælpsomme over for hinanden i gode, inkluderende børnefællesskaber, siger kronprinsesse Mary til BILLED-BLADET.

"Fri for Mobberi" består af en kuffert med pædagogiske redskaber, der gennem samtale og leg arbejder for at forebygge mobning med udgangspunkt i de fire værdier: tolerance, respekt, omsorg og mod.

En hjertesag for Mary

- Et af de markante resultater ved analysen, som jeg hæfter mig særligt ved, er, fortsætter Mary, at stort set alle pædagoger og lærere vil anbefale programmet til andre. Det motiverer os blot til at fortsætte udbredelsen af "Fri for Mobberi", så de let anvendelige og effektive værktøjer kan komme endnu flere børn til gode i fremtiden.

"Fri for Mobberi" har lige fra starten været en hjertesag for kronprinsesse Mary, og da hun som bestyrelsesformand for Mary Fonden første gang præsenterede antimobbe-programmet i en børnehave i Gentofte, var det som mor til den dengang knap halvandet år gamle prins Christian. Her sagde hun bl.a., at hun ikke "kunne bære" tanken om, at hendes søn blev mobbet eller selv mobbede.

- Som forældre har vi alle et ansvar for at gøre vores børns liv til et liv fri for mobberi, sagde den gravide kronprinsesse Mary den dag. Et par måneder efter blev lille prinsesse Isabella født, og nu er der så kommet et par tvillinger til.

Læs mere om: