Mandag, 7. februar 2022 - af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary jubler over den vildeste fødselsdagsgave

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
Kronprinsesse Mary har fået mange fine gaver i anledning af sin 50 års fødselsdag. En af de bedste er til gavn for både fødselaren og mange andre.

Kronprinsesse Mary er protektor for WWF Verdensnaturfonden, der gør en kæmpe indsats for at beskytte naturen og klodens mange dyrearter.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den danske natur har brug for hjælp, og der er faktisk få procent rigtig vild natur tilbage, og mange arter er i hastig tilbagegang.

Kronprinsesse Mary og alle andre kan glæde sig

Det skal der gøres noget ved nu, og derfor lancerer WWF Verdensnaturfonden i samarbejde med danske fonde fire naturprojekter rundt om i landet

De fire danske naturprojekter blev lanceret søndag aften i TV 2’s store fødselsdagsshow, hvor kronprinsesse Mary blev fejret for fuld musik.

Her præsenterede skuespilleren Ghita Nørby og naturelskeren Sebastian Klein naturgaven til Mary og alle andre danskere.

Gaven har en værdi på cirka 10 millioner kroner – doneret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Holch Povlsen Foundation og QATO Fonden.

Kronprinsesse Mary hylder naturen

- Naturen har altid været en vigtig del af mit liv. Ligeså kraftfuld naturen er, ligeså skrøbelig er den. Vi skal nyde naturen, men også passe på den og dens mangfoldighed. Jeg glæder mig over, at der i anledning af min 50-års fødselsdag igangsættes initiativer, der kan bidrage til at passe på naturen og de udsatte dyrearter. Jeg håber, det bliver til stor glæde for danskerne, siger kronprinsesse Mary.

De ni danske dyrearter, der får en tiltrængt håndsrækning med de nye naturprojekter er: Tre dagsommerfugle (markperlemorsommerfugl, okkergul pletvinge og brunlig perlemorsommerfugl), løvfrø, markfirben, sortterne, to sjældne biller (sort og grøn pragttorbist) samt danske fisk som for eksempel torsken.

Naturgaven til danskerne markerer ikke blot Marys fødselsdag, men er samtidig startskuddet til WWF Verdensnaturfondens ambition om at sætte endnu mere fokus på at genoprette den pressede danske natur.

Du kan læse mere om de nye projekter på WWF Verdensnaturfondens hjemmeside.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden