18. jan. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary kan glæde sig til helt speciel dansk premiere i Frankrig

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Jesper Sunesen/Billed-Bladet
På mandag og tirsdag i næste uge er kronprinsesse Mary på arbejde i den franske by Strasbourg. Kronprinsessen skal blandt andet overvære en koncert med DR Pigekoret, der har en helt særlig nyhed på repertoiret.

Kronprinsesse Mary besøger Europarådet i den franske by Strasbourg den 22. og den 23. januar for at deltage i møder og holde tale ved Europarådets Parlamentariske Forsamlings Session.

Kronprinsesse Marys besøg finder sted i forbindelse med det danske formandskab for Europarådets Ministerkomité, der blandt andet har fokus på at understøtte arbejdet med beskyttelse af menneskerettigheder og demokrati.

Udover at deltage i møder overværer kronprinsesse Mary også en særlig koncert med Danmarks Radios Pigekor i Europarådet.

https://imgix.billedbladet.dk/bb-86861.jpg
Foto: Jesper Sunesen/Billed-Bladet

DR Pigekoret har mange gange tidligere optrådt for medlemmer af kongehuset. Blandt andet i forbindelse med DR's fejring af 100-året for indførelsen af kvinders stemmeret i TV-Showet "Hurra for Grundloven".

Mary skal høre Broen-titelmelodi

Den 23. januar skal DR Pigekoret optræde en halv time for den parlamentariske forsamling i Europarådet med deltagelse af kronprinsesse Mary, som kan glæde sig til at høre både gode, gamle danske klassikere og en helt særlig premiere.

På repertoiret i Strasbourg er kendte sange som ”Sneflokke kommer vrimlende”, ”Sov sødt, barnlille” og ”Det er hvidt herude” samt H. C. Andersen og Poul Schierbecks ”I Danmark er jeg født” og Alberte Windings ”Lyse nætter”.

Som noget helt nyt synger DR Pigekoret også bandet Choir of Young Believers ”Hollow Talk”, der er titelmelodien fra den dansk-svenske dramaserie "Broen", der er kendt over det meste af Europa.

Alle glæder sig til koncerten

- Det er første gang, vi har den ("Hollow Talk", red.) med, og den glæder vi os til at byde på i en særlig DR Pigekoret-fortolkning.

Samlet set synes vi, at buketten af sange, vi har med, er et smukt blik ind i en kulturskat og et varieret bud på et nutidigt stemningsbillede af Danmark, siger DR Pigekorets kunstneriske leder Anne Karine Prip i en pressemeddelelse fra DR.

2018 får dermed en flot indledning for det anerkendte pigekor, som den 1. oktober fejrer 80-års jubilæum.

Læs mere om: