5. mar. 2019
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary klar til spændende dage på Vordingborg Kaserne

kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary.
Foto: Hanne Juul
For kronprinsesse Mary bliver tirsdag og onsdag i denne uge fyldt med spændende udfordringer. De to dage er Mary på et specielt chefkursus i Hjemmeværnet.
Kronprinsesse Mary deltager tirsdag den 5. og onsdag den 6. marts i Hjemmeværnets chefkursus på Vordingborg Kaserne, hvor de spændende udfordringer vil stå i kø for den royale kursusdeltager.
Mary har været en del af Hjemmeværnet siden 2008, og kronprinsessen har i dag rang af premierløjtnant. Formålet med deltagelsen i chefkurset er, at kronprinsessen får de uddannelsesmæssige forudsætninger for en efterfølgende udnævnelse til kaptajn.

Bevogtning og skydning

De senere år har kronprinsesse Mary ved flere lejligheder været med på øvelser med soldaterkammeraterne fra Hjemmeværnet. For et par år siden var Mary for eksempel med i den store hjemmeværnsøvelse Svend Gønge. Øvelsen foregik, ligesom denne uges chefkursus, på Vordingborg Kaserne og i Korselitse Mellemskov på Falster, hvor flere end 500 hjemmeværnssoldater øvede bevogtning og skydning.
https://imgix.billedbladet.dk/media/billedbladet/kongelige/nyheder/kronprinsesse-mary/nov08/mary-uniform-ny.jpg
kronprinsesse Mary trodsede det kolde danske efterårsvejr, da hun tog hul på den første del af befalingsmandsuddannelsen i Hjemmeværnet.
Foto: Jørgen Kølle

Mary er en sej soldat

Kronprinsessen indledte ved Svend Gønge-øvelsen sin dag i skydeterrænet ved Korselitse Mellemskov på Falster, hvor de frivillige hjemmeværnssoldater gennemførte skarpskydning. Derefter deltog kronprinsessen i en bevogtningsøvelse på Vordingborg Kaserne og indgik som en del af vagtstyrken. Kronprinsessen viste sig som en sej soldat og tog ufortrødent imod de udfordringer, hun blev mødt med. Det gav stor respekt fra de øvrige hjemmeværnssoldater.

Læs mere om: