Søndag, 16. september 2018 - af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary klar til vigtig dag i Italien

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien
Efter en travl uge med erhvervs- og kulturfremstød i Finland rejser kronprinsesse Mary mandag til Italien for at deltage i et vigtigt topmøde.
Som protektor for WHO Regional Office for Europe deltager kronprinsesse Mary mandag den 17. september i åbningen af verdenssundhedsorganisationens 68. regionalkomitémøde i Italiens hovedstad, Rom.   Kronprinsessen skal også holde tale ved den vigtige begivenhed.  

Fokus på mænds sundhed

Ved regionalkomitémødet vil kronprinsessen sammen med sundhedsministre, repræsentanter fra de 53 medlemsstater i WHO's Europæiske Region samt samarbejdspartnere få mulighed for at diskutere sundhedsemner af væsentlig betydning.  
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
  Der vil blandt andet være fokus mænds sundhed, vaccination i regionen og på økonomisk sikring og forbedring af beredskab i forhold til folkesundhed.  

Kronprinsessen på job i Tadsjikistan og Moldova

Verdenssundhedsorganisationen WHO er FN's organisation indenfor sundhedsområdet.   WHO’s primære opgave er at styrke nationale og lokale sundhedssystemer samt at fremme sundheden hos regionens befolkninger i samarbejde med regeringer, NGO'er og andre partnere.  
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan
  De 192 medlemslande er inddelt i seks regioner. Kronprinsessen har været protektor for WHO’s regionale kontor i Europa siden 2005.   I februar 2017 modtog kronprinsesse Mary den prestigefyldte WHO Award for sit arbejde for at forbedre den globale sundhed ved blandt andet at støtte WHO's arbejde med børn og unges sundhed og vaccinering. De senere år har Mary netop været med til at sætte fokus på vaccineprogrammer i lande som Tadsjikistan og Moldova.  

Mary og Frederik til Rom i november

Mandagens besøg til Rom er i øvrigt ikke det eneste besøg til Italien for kronprinsesse Mary i løbet af 2018.  
  Sammen med kronprins Frederik skal Mary stå i spidsen for et stort dansk erhvervsfremstød den 6.-8. november.   Husk, at du i BILLED-BLADET på torsdag kan se alle de nye billeder og læse det hele om kronprinsesse Marys spændende dage som frontfigur i et helt særligt dansk fremstød i Finland.   

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden