9. okt. 2011
Af af Ken Richter

Kronprinsesse Mary læser højt for sine børn

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Lars Horn/BILLED-BLADET
Da Kronprinsesse Mary besøgte børnehaven Danalien kunne hun fortælle, at hun hver dag læser for sine børn

Der bliver læst højt hjemme i børneværelserne på Amalienborg.

Kronprinsparrets fire børn vokser op med et par forældre, der begge ser det som en vigtig opgave at lære deres børn, at bøger og ord skaber både fantasi, viden og visdom.

- Vi læser højt for dem alle fire, og det er ikke kun godnathistorier. Det afhænger meget af, hvad det er, vi læser. Det er jo ikke altid, at sengetiden er det bedste tidspunkt at læse højt på, forklarede kronprinsesse Mary, efter hun havde besøgt børnehaven Danalien i Aalborg.

Som formand for Mary Fonden havde kronprinsessen netop præsenteret det nye projekt LæseLeg, der skal hjælpe børnehavebørn med at få et større ordforråd, så ingen børn bliver socialt isoleret.

Kronprinsesse Mary oplever dagligt, hvor populært det er hos hendes egne børn at få læst højt af en god bog. Og de vil gerne høre den samme historie igen og igen.

- Specielt min datter Isabella kan være meget insisterende. Hun kan blive med at ville have den samme historie læst igen og igen, fortalte Mary om det daglige ritual hjemme i de kongelige gemakker.

Med det lille eksempel fra sin egen børneflok understregede kronprinsesse Mary, hvor vigtigt det er, at forældre giver sig tid til at læse højt for deres børn.

- Ved at læse højt for børn giver vi dem en gave for livet. Ord åbner døre - også for viden og visdom, fastslog kronprinsesse Mary.

Læs mere om: