Torsdag, 4. august 2016 — af af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary legede med brasilianske børn

Kronprinsesse Mary
Foto: Visit Denmark
Danmarks kronprinsesse satte sig ned og legede med LEGO med brasilianske børn, da hun besøgte en skole i udkanten af Rio de Janeiro.

Der var fint dansk besøg på skolen EDI i udkanten af Rio de Janeiro i Brasilien onsdag formiddag lokal tid. Kronprinsesse Mary kom en tur forbi i selskab med en større dansk delegation.

Hovedformålet var at hilse på børn og lærere på EDI-skolen, og så havde kronprinsessen en masse LEGO med til de yngste elever.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprinsessen overrakte symbolsk 5.000 kasser med LEGO-klodser til 300 brasilianske skoler under EDI – Institute for Child Development. Det skete som led i VisitDenmark og Erhvervs- og Vækstministeriets erhvervsfremstød, som finder sted i forbindelse med De Olympiske Lege.

Sang den brasilianske nationalsang

Inden kronprinsessen gik hen for at lege med klodser, var der taler og sang på programmet. DR Pigekoret leverede en smuk minikoncert. Højdepunktet for mange var, da koret på perfekt portugisisk leverede Brasiliens nationalsang.

Kronprinsesse Mary havde tid til at lege

Og så var det endelig tid til at lege. Kronprinsesse Mary gik en tur over til de helt små elever. Først hilste Mary sødt på dem, og så satte hun sig ned og begyndte at tale med børnene, mens der blev leget med LEGO-klodser.

De brasilianske piger og drenge virkede begejstrede for deres royale lærervikar. Og kronprinsessen hyggede sig. Begivenheden på skolen skabte stor opmærksomhed omkring Danmark og på hvordan LEGO-klodserne kan stimulere børns kreative kompetencer via leg.

Interviewet til australsk TV

Midt i legen blev kronprinsessen forstyrret lidt af et TV-hold fra Australien. De ville høre, hvilke nationers atleter hun vil heppe på under OL i Rio. Mary svarede, at hun holder med Danmark, men selvfølgelig håber hun også, at Australien klarer sig godt.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden