Torsdag, 3. september 2015 — af af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary løftede stemningen på Glyptoteket

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary satte onsdag aften gang i stemningen ved uddelingen af en række forskningspriser på Glyptoteket i København.
Hanne Juul/BILLED-BLADET
Kronprinsessen overrakte Carlsbergfondets forskningspriser ved et fornemt arrangement på Ny Carlsberg Glyptoteket, hvor hun var i selskab med nogle af Danmarks førende forskere.

På en flot aften i Ny Carlsberg Glyptoteket var kronprinsesse Mary i høj grad med til at sørge for, at stemningen blev noget helt særligt.

Den royale æresgæst var på scenen, da Carlsbergfondet hædrede to anerkendte forskere med årets store priser.

Allerede inden kronprinsesse Mary havde sagt et eneste ord fra scenen, sørgede hun for, at blev der løst noget op for stemningen ved det fornemme selskab.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS MERE: Her er alle modtagerne af kronprinsparrets priser

Kronprinsesse Mary stjal scenen

Det afdæmpede lydniveau blev pludselig afløst af bragende klapsalver, da kronprinsessen stjal scenen.

Det fik kronprinsesse Mary til at smile.

– Jeg har jo ikke sagt noget endnu, lød det ydmygt fra kronprinsessen, som derefter med en længere tale leverede baggrunden for, hvorfor netop to særlige forskere, der havde bidraget med fremragende forskning inden for antropologi-biologi og fysik-kemi, skulle have Carlsbergfondets pris.

Kronprinsesse leverede underholdende tale

De store forskningspriser blev tildelt professor Andreas Roepstorff fra Aarhus Universitet og professor, dr.scient. Jens Kehlet Nørskov fra Stanford University i USA.

Roepstorff fik prisen for sin tværvidenskabelige forskning i menneskers kultur og biologi, og Nørskov fik prisen for sit betydningsfulde bidrag til de teoretiske beskrivelser af overfladefysik og -kemi, katalysatorer, materialer, nanostrukturer og biomolekyler.

Umiddelbart var det helt åbenbart en svær opgave for kronprinsessen at gøre talen om disse emner nærværende og i mild grad underholdende for det brede publikum.

Det lykkedes dog med kronprinsesse Marys helt særlige og personlige stil at gøre motivations- og hyldesttalen til forskerne både informativ og underholdende, hvilket altså gik rent ind hos de mange tilhørere anført af Carlsbergfondets bestyrelsesformand, professor Flemming Besenbacher.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden