Mandag, 20. februar 2023 — af Marianne Singer

Kronprinsesse Mary lyttede med: Kendt sanger åbnede uventet op om kræftsygdom

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Video: Kasper Wenstrup
Video: Kaspar Wenstrup
Den kendte danske sangerinde Kira Skov forklarede på rørende vis, hvorfor hun mener, at hun overlevede sin kræftsygdom, da hun mandag eftermiddag optrådte ved uddelingen af årets Uddannelses- og Forskningsministeriets EliteForsk-priser i Skuespilhuset i København.

Det var en eftermiddag fyldt med både alvor og tunge emner, men også med plads til latter og sjove bemærkninger. 

Kronprinsesse Mary deltog mandag traditionen tro i uddelingen af årets Uddannelses- og Forskningsministeriets EliteForsk-priser, der denne gang fandt sted i Skuespilhuset i København. 

Overlevede kræftsygdom

Kort efter velkomsttalen trådte sangerinden Kira Skov sammen med strygerensemblet Who Killed Bambi op på scenen, hvor hun startede hun med på rørende vis at fortælle om den barske og aggressive kræftform i underlivet ved navn coriocarcinom, hun blev ramt af i 2009. 

Kira Skov
Foto: Kasper Wenstrup

Efter en intensiv kemobehandling blev hun i 2011 erklæret rask.

Dybt taknemmelig

Til kronprinsesse Mary og de mange andre deltagere ved dagens arrangement forklarede hun, hvor taknemmelig hun er over de mennesker, der har forsket i den type kræft, hun havde, og hvordan det gjorde, at hun overlevede. 

Se videoen med kronprinsesse Mary og Kira Skov ved forskningsarrangementet øverst i artiklen

Ved prisuddelingen uddelte Uddannelses- og Forskningsministeriet EliteForsk-priser til de førende forskere inden for deres felt med det formål at skabe opmærksomhed omkring forskning i Danmark.

EliteForsk-prisen blev første gang uddelt i 2007.

I år modtog følgende topforskere EliteForsk-prisen: Per Borghammer, Alexander Kai Büll, Poul Fritz Kjær, Eline Lorenzen og Dorthe B. Ravnsbæk. 

Derudover blev der også uddelt en række EliteForsk-rejsestipendier. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden