10. mar. 2014
Af af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary mødte Clinton i New York

Chelsea Clinton og kronprinsesse Mary
Chelsea Clinton og kronprinsesse Mary
Foto: Jeppe Michael Jensen
Kronprinsesse Mary og Chelsea Clinton var æresgæster ved fonemt middagsselskab under Marys USA-besøg.

Kronprinsesse Mary er landet i den amerikanske millionby New York, hvor hun allerede kort efter sin ankomst var blandt æresgæsterne til et dansk-amerikansk middagsselskab hos generalkonsul Jarl Frijs-Madsen.

Her mødte kronprinsessen straks en af aftenens andre æresgæster - Chelsea Clinton.

I løbet af aftenen nød generalkonsulens gæster en udsøgt menu kreéret af den danske mesterkok Mads Refslund, og undervejs blev der naturligvis for Mary og Chelsea tid til at diskutere nogle af de emner, som både kronprinsessen og Miss Clinton arbejder hårdt for at sætte fokus på – blandt andet kvinders rettigheder.

Kronprinsesse Mary og Chelsea Clinton har tidligere mødt hinanden, da de for et lille års tid siden var til kvindekonferencen Women Deliver i Malaysia. Her mødtes de til en stor konference- reception i Petronas Towers, hvor også Norges kronprinsesse Mette-Marit i øvrigt deltog.

Kronprinsesse Mary er i New York for at deltage i FN’s Kvindekommisions 58. samling, mens Chelsea Clinton sammen med sine forældre Bill og Hillary Clinton har stiftet Clinton Foundation, der har hovedsæde i New York og som blandt andet arbejder for at forbedre sundheden blandt børn og unge i USA.

BILLED-BLADET er med i New York og følger kronprinsesse Mary tæt fra start til slut i løbet af tre travle arbejdsdage.

Læs mere om: