4. nov. 2015
Af Marianne Singer

Kronprinsesse Mary mødte modige Miss World

Kronprinsesse Mary mødte Linor Abargil.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary gav sig under konferencen i Haag god tid til at hilse på den tidligere Miss World, Linor Abargil, som i dag kæmper mod seksuel vold.

Stemningen var intens, da kronprinsesse Mary onsdag sammen med flere andre deltagere i Global Network of Women's Shelters' konference i Haag først så et uddrag af filmen "Brave Miss World" og derefter lyttede til et foredrag af filmens karismatiske hovedperson, israelske Linor Arbargil.

Få uger før hun vandt Miss World i 1998, blev hun udsat for en voldtægt. Filmen handler blandt andet om hendes indre smerte, men også hendes modige og utrættelige kamp for at hjælpe andre voldtægtsofre.

Kronprinsesse Mary stillede det sidste spørgsmål

I foredraget opfordrede den kendte aktivist igen og igen de udsatte kvinder til at "speak up" - at tale om overgrebene i stedet for at fortie dem. Bagefter var det tid til spørgsmål, og kronprinsesse Mary stillede det sidste spørgsmål i salen. Hun ville gerne vide, hvilken modstand Linor Arbargil har mødt under sin kamp mod den seksuelle vold, hvilket hun fik et langt og passioneret svar på. Efter foredraget havde kronprinsesse Mary en længere samtale med Linor Arbargil, inden de begge skulle videre.

Læs mere om: