Kronprinsesse Mary mødte Myanmar-flygtninge i Malaysia

Kronprinsesse Mary hilste på den lille familie fra Myanmar i Malyasia.
Kronprinsesse Mary hilste på den lille familie fra Myanmar i Malyasia.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary besøgte under sit Malaysia-besøg FNs flygtningeorganisation UNHCR og fik en rundvisning i det lokale registreringscenter.

Her er flere end 90 % af flygtningene fra Malaysias naboland Myanmar, der i årevis har været præget af militærdiktatur og borgerkrig. Netop flygtningefamilierne fra Myanmar, der tidligere hed Burma, gjorde et stærkt indtryk på kronprinsessen. Og især de små børn og kvinderne i flygtningecentret fangede med det samme Marys opmærksomhed.

Fra det øjeblik hun trådte ind i centret og så de mange hundrede flygtninge virkede kronprinsessen dybt berørt af de mange menneskers hårde skæbne, og hun så alvorlig ud med et trist udtryk i øjnene.

Myanmar-flygtningene virkede omvendt begejstrede for at se den høje smukke kronprinsesse fra nord. Også selvom de fleste slet ikke vidste, hvem Mary er.

Det var der dog et par af familierne, som fandt ud af under besøget. Mary sørgede nemlig for at opmuntre flere af de mange flygtninge ved at gå hen og præsentere sig og tale med dem. Et par familier med små børn og en enkelt gravid kvinde fik særlig royal opmærksomhed.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden