Lørdag, 5. marts 2016 — af af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary og børnene svingede godt sammen

Kronprinsesse Mary.
Kronprinsesse Mary.
Foto: Keld Navntoft, BILLED-BLADET
Danmarks kronprinsesse har et helt særligt godt tag på børn og unge. Det beviste hun senest, da hun under sin og kronprinsens arbejdstur i Mellemøsten mødte både små og lidt større børn.
Kronprinsesse Mary var flere gange i tæt kontakt med lokale børn under sin og kronprins Frederiks officielle besøg i Mellemøsten, hvor de først var i Saudi Arabien og siden Qatar. De mange børn, Mary mødte, var meget begejstrede for mødet med den danske kronprinsesse. Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til!

Mary fik nerverne til at forsvinde

I Saudi Arabiens hovedstad Riyadh mødte Mary blandt andre et par blomsterpiger ved en begivenhed på et stort hotel. De to piger på henholdsvis fem og ti år var glade for Mary. Især den yngste af blomsterpigerne, Mona Mustafa, var begejstret for kronprinsessen. Mona var ellers meget nervøs inden mødet med den kongelige gæst, men da kronprinsessen stod smilende foran Mona, forsvandt nerverne som dug for Saharas sol.

Mary tegnede og fortalte

I Qatars hovedstad Doha besøgte kronprinsesse Mary en skole, hvor hun både tegnede og fortalte for eleverne. I en 1. klasse satte Mary sig ned med flere af børnene og kiggede på deres tegninger og lyttede til et par elever, der læste op for hende af en engelskbog.

Læs H.C. Andersen

Kronprinsessen besøgte også en 4. klasse på skolen i Doha. – Kender I "Den Grimme Ælling" af H.C. Andersen, spurgte Mary ud i klasseværelset, da hun optrådte i en slags lærerinde-rolle foran eleverne. Den berømte eventyrforfatter kendte børnene, og de tog pænt imod opfordringen til at læse H.C. Andersens værker. Mary var virkelig en populær gæst på skolen, og eleverne var ikke meget for at give slip på deres royale lærervikar.

SE BILLEDERNE: Kronprinsesse Marys festgarderobe

GALLERI: Kronprinsesse Marys festgarderobe (Foto: ALLER MEDIA)

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden