Torsdag, 12. november 2015 — af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary og dronning Mathilde er rejst til Afrika

Kronprinsesse Mary og dronning Mathilde.
Kronprinsesse Mary og dronning Mathilde.
Foto: Hanne Juul/All Over/BILLED-BLADET
Afrika har i disse dage to markante royale profiler på besøg i forbindelse med arbejdsrejser. Danmarks kronprinsesse Mary er i Senegal, mens Belgiens dronning Mathilde er i Etiopien.

Europas kongelige topprofiler har gang i arbejdsrejserne i andre verdensdele i denne tid. For nylig var kronprins Frederik i Sydafrika, og nu er også hans bedre halvdel kronprinsesse Mary samt Belgiens dronning Mathilde på job i Afrika, hvor der er fokus på kvinders rettigheder og flygtning. Kronprinsesse Mary er i Senegal, mens dronning Mathilde er i Etiopien for at arbejde med disse udsatte befolkningsgrupper.

Mary i vest

Danmarks kronprinsesse er i Senegal i den vestlige del af Afrika for et rette fokus på kvinders rettigheder. Hun foretager rejsen til det afrikanske land med organisationerne Orchid Project og Tostan. Rejsen, der i alt varer fem dage, er vigtig med henblik på at tilegne sig dybere forståelse for organisationernes arbejde for at hjælpe kvinder og piger med at bestemme over deres egen krop i forbindelse med det omfattende omskæringsproblem i visse områder.

Mathilde i øst

Dronning Mathilde er i Etiopien i det østlige Afrika for at se nærmere på UNICEFs arbejde i landet, der blandt andet har store flygtningeproblemer at slås med. Blandt de mange flygtninge fra det borgerkrigshærgede Sydsudan er tusindvis af børn og unge, som UNICEF forsøger at hjælpe. Mathildes besøg varer i alt fire dage, og i løbet af dagene kommer dronningen til at opleve noget af støttearbejdet i den tørkeplagede Afar-region. Netop Afar-regionen har kronprinsesse Mary i øvrigt også besøgt i starten af 2015.

GALLERI: Kronprinsesse Marys mange frisurer 2014

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden