Tirsdag, 3. marts 2015 - af af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary og dronning Maxima sejler med færgen til Samsø

Kronprinsesse Mary og dronning Maxima

Kronprinsesse Mary og dronning Maxima

Foto: AOP
Det er et stramt program, der venter, når det hollandske kongepar besøger Danmark og blandt andet skal sejle en tur til Samsø sammen med kronprinsparret.

Programmet for det hollandske kongepars besøg i Danmark byder på mange flotte og spændende punkter.

Naturligvis er gallamiddagen på Christiansborg Slot og returmiddagen i den Sorte Diamant i København fornemme begivenheder, men turen til Samsø er noget helt ekstraordinært.

Fra Kalundborg skal Hollands dronning Maxima og kong Willem-Alexander sammen med kronprinsesse Mary og kronprins Frederik sejle til Samsø onsdag den 18. marts om morgenen.

De kongelige udforsker alternativ energi

Efter en sikkert varm velkomst ved havnen tager Mary og Maxima sammen med deres bedre royale halvdele hul på en interessant formiddag og eftermiddag på øen, der er internationalt kendt for at udnytte grøn energi effektivt og konsekvent.

De kongelige æresgæster skal blandt andet se nærmere på Ballen-Brundbys særlige varmeværk, hvor halmballer er nøglen til at videreformidle varme til 290 hjem.

Om eftermiddagen afsejler færgen fra Ballen på Samsø og sætter igen kurs mod Kalundborg.

Efter et programpunkt på Bispebjerg Hospital sent samme eftermiddag kan de kongelige nå at slappe lidt af og skifte til galla-kjoler i anledning af returmiddagen den 18. marts om aftenen i Sorte Diamant, hvor et hollandsk dansekompagni blandt andet vil sørge for underholdningen.

LÆS MERE: Hofmarskal Michael Ehrenreich holdt sit første pressemøde.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden