5. mar. 2019
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary og Frederik besøger Sydkorea i helt særlig anledning

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik
Foto: Martin Høien/Billed-Bladet
Der er lagt op til et par meget begivenhedsrige dage, når kronprinsparret besøger Sydkorea i en helt særlig anledning. Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik var senest sammen i Sydkorea i 2012.

Sydkoreas hovedstad Seoul får fornemt royalt besøg, når kronprinsesse Mary og kronprins Frederik fra den 20. til den 22. maj er spydspidser for et stort dansk erhvervsfremstød. Kronprinsparret vil i løbet af besøget være med til at fejre 60-års jubilæet for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Sydkorea. Faktisk er kronprinsessen protektor for netop denne 60-års markering.

Kronprinsparrets vigtige opgaver

For Mary og Frederik og den danske erhvervsdelegation vil det være af stor væsentlighed at styrke forbindelserne og det strategiske partnerskab mellem de to lande og skabe synlighed omkring danske virksomheders samarbejdsmuligheder og positioner i Sydkorea.

Ligeså væsentligt er det, at få sat fokus på, at det i år er 60 år siden, at Danmark og Sydkorea indledte diplomatiske forbindelser. I Seoul vil kronprinsparret derfor deltage i en række kulturelle arrangementer, der skal være med til at fremme kulturforbindelserne mellem de to lande.

Kronprinsesse Mary satte gang i fejringen

Som protektor for det dansk-sydkoreanske kulturår 2019 var kronprinsesse Mary i januar til stede, da kulturåret officielt blev skudt i gang på Kunsthal Aarhus. Det er i øvrigt anden gang, at kronprinsparret er på kultur- og erhvervsfremstød i Sydkorea. Sidste gang var i 2012, hvor Mary og Frederik var med til at åbne det danske bidrag ved verdensudstillingen EXPO 2012.

Læs mere om: