Kronprinsesse Mary og Frederik fik helt særlig modtagelse i Sydkorea

Kronprinsesse Mary, kronprins Frederik, præsident Moon og fru Kim Jung-Sook.

Kronprinsesse Mary, kronprins Frederik, præsident Moon og fru Kim Jung-Sook.

Foto: Hanne Juul
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik fik en fornem indledning på besøget til Sydkorea, da de var på besøg hos præsident Moon og hans kone.

Med stil tog kronprinsesse Mary og kronprins Frederik hul på den første dag af det tre dage lange officielle besøg til Sydkorea.

Mary og Frederik indledte arbejdsdagene i hovedstaden Seoul med et fornemt besøg i det såkaldte Blue House hos præsident Moon og fru Kim Jung-Sook.

Etter at have budt de royale danske gæster velkommen med en varm tale, gav præsident Moon ordet videre til kronprinsen. 

Frederik talte til præsidentparret

Kronprins Frederik gav overfor præsidentparret udtryk for, at det glædede ham at være sammen med kronprinsesse Mary i Sydkorea på et så vigtigt besøg som dette med fokus på kultur og på samhandel samt udveksling af knowhow Danmark og Sydkorea imellem.

Samtidig fortalte kronprinsen, at det faktisk var niende gang, at han var i Sydkorea.

Det er anden gang, at Kronprinsparret sammen er på officielt besøg i Sydkorea.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Sidste gang var i 2012, hvor Kronprinsen og Kronprinsessen blandt andet var med til at åbne det danske bidrag ved verdensudstillingen EXPO 2012. 

Kronprinsparrets vigtige mission

Kronprinsparret skal i dag og de næste to dage på arbejde for Danmark sammen med en større dansk erhvervsdelegation, der i Sydkorea ønsker at søge nye markedsmuligheder og promovere avancerede danske teknologier og produkter.

Mary og Frederik vil sammen med danske virksomheder deltage i en erhvervskonference og flere seminarer og virksomhedsbesøg, hvor bæredygtig energi og byudvikling, sundheds- og velfærdsteknologi samt fødevarer og livsstil er i fokus.

Lyt til DANMARKS ROYALE PODCAST her:

Listen to "Frederik og Mary i medgang og modgang" on Spreaker.

Formålet med det officielle besøg er at styrke forbindelserne og det strategiske partnerskab mellem de to lande og skabe synlighed omkring danske virksomheders samarbejdsmuligheder og positioner i Sydkorea.

Kronprinsesse Mary er protektor

Besøget har også en vigtig kulturel del, da det i år er 60 år siden, at Danmark og Sydkorea indledte diplomatiske forbindelser.

I Seoul vil Kronprinsparret derfor deltage i en række kulturelle arrangementer, der skal være med til at fremme kulturforbindelserne mellem de to lande.

Kronprinsesse Mary er protektor for det dansk-sydkoreanske kulturår 2019.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden