Fredag, 30. maj 2014 - af af Annelise Weinmann

Kronprinsesse Mary og Frederik flytter til Fredensborg

Kronprinsparret med deres fire børn: Prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine
Kronprinsparret med deres fire børn: Prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine
Foto: AOP
Efter at have stået tomt i næsten fire år, bliver Kancellihuset igen beboet, når kronprinsparret og deres fire børn atter flytter ind.

Nu sker det endelig. På torsdag flytter kronprins Frederik og kronprinsesse Mary sammen med deres fire børn ind i Kancellihuset i Fredensborg.

Siden december 2010 har familien boet i Frederik 8.s palæ på Amalienborg, og Kancellihuset ved Fredensborg Slot har stået tomt. I den seneste tid har håndværkere dog gjort den smukke hvide bygning klar, så kronprinsparret kunne flytte ind, når de ønskede det, og det sker altså torsdag i næste uge.

På onsdag er familien i Frankrig for at fejre prins Henriks fødselsdag, men når de kommer tilbage til Danmark dagen efter, forlægger de residensen til Fredensborg.

- Det er korrekt, at kronprinsparret og deres børn tager Kancellihuset i brug fra på torsdag. De skal ikke bo der fast hele tiden, der er blandt andet børnenes skole at tage hensyn til, men de vil benytte stedet i sommerhalvåret og i weekenderne, bekræfter hoffets kommunikationschef Lene Balleby.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden