Lørdag, 30. oktober 2010 - af af Annelise Weimann

Kronprinsesse Mary og Frederik hjælper sårede soldater

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary viste stor forståelse og interesse for de sårede soldaters situation.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Kronprinsparret besøgte hårdt sårede soldater i optræningscenteret på Rigshospitalet, og de viste stor forståelse og interesse for dem.

- Det var rigtig spændende at møde Mary. Hun var vældig optaget af, hvordan jeg har det, og hvad der især er svært for mig. Hun virkede oprigtigt interesseret og var imponeret over, hvad man kan træne sig op til.

Det fortæller 24-årige Jesper Aagaard Nielsen, der mistede begge sine ben, da han den 1. juni i år trådte på 10 kilo sprængladning i Afghanistan. Det skete en tirsdag, og først fredag vågnede han op på Rigshospitalet, hvor han fik begge ben amputeret over knæet og rekonstrueret højre albue, der var helt smadret.

Jesper var én af de ni hårdt sårede soldater, som kronprins Frederik og kronprinsesse Mary mødte i tirsdags på Rigshospitalet. Her har man modtaget 1,8 mio. kr fra Soldaterlegatet, som Frederik er protektor for, til indkøb af træningsmaskiner samt ansættelse af en ekstra fysioterapeut.

Også kronprins Frederik talte med de sårede soldater, og han fik en lang snak med 23-årige Martin Aaholm, som mistede begge ben og fem fingre, da han den 1. juli sidste år trådte på 50 kilo hjemmelavet sprængstof på en operation i nærheden af Gereshk.

- Der var ingen metaldele i den, så vores metalsøger opdagede ikke minen, før jeg trådte på den, forklarer Martin, der er dybt imponeret over kronprins Frederiks interesse.

- Frederik viser ikke medlidenhed, men forståelse for os, og det er meget bedre. Han har selv været gennem mange af de ting, vi har været udsat for, så han ved, hvad vi taler om, fortæller Martin, der har modtaget Anders Lassen-legatet for sin indsats i Afghanistan.

De sårede soldater er dybt taknemmelige for det nye udstyr, de har fået, og træner flittigt. De håber alle snarest at komme i gang med en normal tilværelse. Jesper vil læse hf og derefter gerne uddanne sig til fysioterapeut. Martin, derimod, håber, han en dag kan vende tilbage til Afghanistan.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden