16. dec. 2017
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary og Frederik nyder skøn juletradition i Australien

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/_lhl3442_31.jpg
Foto: Allover Press
For mange australiere er et af julens højdepunkter en traditionsrig kapsejlads fra Sydney til Hobart på Tasmanien. Også kronprinsparret vil følge med i sejladsen. En af deltagerbådene er ejet af parrets gode ven, Sandy Oats.

Det er en fast juletradition i Australien, at startskuddet til en helt særlig kapsejlads lyder den 26. december. Sydney til Hobart-kapsejladsen er for mange australiere et af juleferiens højdepunkter, og kronprins Frederik har flere gange udtalt, at han en dag gerne vil deltage i de 240 kilometers sejlads tværs over Bass Strædet fra Sydney på fastlandet til Tasmaniens hovedstad, Hobart.

Frederik og Mary følger sejladsen

– Det bliver ikke i år, udtaler sejlsportsstjernen Mark Richards, der står bag roret på milliardæren Sandy Oats’ superyacht ”Wild Oats XI”. I stedet for at være på vandet, vil kronprins så med stor sandsynlighed følge sejlerdysten fra land nær målstregen i Hobart på Tasmanien.

Alle kan være stolte af kronprinsessen

Frederik og Mary indledte forleden juleferien i Australien med en sejltur i Sydney Harbour i netop ”Wild Oats XI”, som er en af favoritbådene i julekapsejladsen. Skipper Mark Richards var begejstret for at have kronprinsparret med ombord på den store båd. – De er to fantastiske mennesker. Mary er en helt særlig kvinde, som alle i Hobart kan være stolte af, sagde Richards ifølge Tasmaniens største avis The Mercury.

Læs mere om: