31. jul. 2016
Af af Ulrik Ulriksen i Rio de Janeiro

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik klar til fantastiske dage i Rio

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary (arkivfoto).
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary (arkivfoto).
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
I dag har kronprinsparret ifølge deres plan taget hul på et par travle dage i Brasilien. Parret skal sammen følge indledningen på De Olympiske Lege, men der bliver også tid til lidt andet end at se OL.

Rio de Janeiro summer af liv i disse dage her kort før De Olympiske Leges åbningsceremoni 5. august.

Atleter og turister fra hele verden er allerede landet for at gøre sig klar til Legene i Brasilien.

Også to helt særlige gæster fra Danmark er ifølge planen kommet til Rio.

I dag, søndag, skal kronprinsesse Mary og kronprins Frederik tage hul på et par dage med fokus på at følge optakt og indledning af De Olympiske Lege.

Kronprinsen deltager i møder og aktiviteter som medlem af Den Internationale Olympiske Komité IOC, mens kronprinsessen også er i OL-relateret aktion.

Tilbage på Copacabana

I løbet af dagene op til OL-åbningsceremonien kommer kronprinsparret til at genopleve skønne Copacabana og Ipanema, som er to af de mest kendte strande i Rio de Janeiro.

Senest parret oplevede Rios strande var i 2012, da de var på officielt besøg.

LÆS MERE: Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary overrasker til Ascot ved London

Ved Copacabana ligger byens fineste hoteller, og den enorme strand byder på et hektisk liv med beach-fodbold, volleyball, surfing samt bambusbarer, der ligger som perler på en snor.

Solen skinner for det meste i denne tid, som dog regnes for vinter i Brasilien. Alligevel er vejret særdeles sommerligt set med danske øjne. Masser af sol og temperaturer mellem 25 og 30 grader midt på dagen.

Beachparty med Marie og Joachim

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik skal sammen med prins Joachim og prinsesse Marie tirsdag formiddag lokal tid sætte fokus på åbningen af Den Danske Pavillon. Det sker ved en storslået åbningsfest på Ipanema-stranden.

Dagen efter skal kronprinsparret og prinseparret igen være sammen. Denne gang til en gallamiddag på skoleskibet Danmark, der er sejlet til Rio de Janeiro i anledning af De Olympiske Lege.

Fredag 5. august skal den royale kvartet sammen overvære OL-åbningsceremonien på det legendariske stadion Maracanã.

Læs mere om: