29. feb. 2016
Af af Ulrik Ulriksen i Saudi Arabien

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik klippede snoren til erhvervsfremstød

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik.
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik.
Foto: Keld Navntoft/BILLED-BLADET
Den officielle åbning af Danish Saudi Business Forum i Saudi Arabiens hovedstad Riyadh havde kronprinsesse Mary og kronprins Frederik i de altoverskyggende hovedroller.
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik sørgede for at sætte godt gang i det danske erhvervsfremstød i Saudi Arabiens hovedstad Riyadh. Mandag formiddag ankom kronprinsparret til Al Faisaliah Hotels Prins Sultan-sal, hvor de sammen med ministrene Troels Lund Poulsen og Sofie Løhde var med til officielt at at åbne Danish Saudi Business Forum. Kronprinsessen blev modtaget af to danske blomsterpiger bosiddende i Riyadh, der afleverede fine buketter til Mary.

Kongelig tale

Både ambassadør Ole Frijs-Madsen og handels- og vækstminister Troels Lund Poulsen samt kronprins Frederik holdt åbningstaler for de 300 inviterede gæster samt talrige pressefolk fra både Saudi-Arabien og Danmark. Herefter klippede kronprinsesse Mary og kronprins Frederik sammen med Abdurrahman Al Zamil fra Riyahds handelskammer den røde snor som symbol på, at den danske markedsplads med de mange fornemme stande var åben. Kronprinsparret gik en runde på messen, og ved standene stoppede kronprinsparret op for at tale med de danske erhvervsfolk, der har taget turen hele vejen til ørkenstaten for at vise deres produkter og innovative idéer frem. Kronprinsparrets deltagelse i turen til Saudi Arabien har været kritiseret af mange hjemme i Danmark. Erhvervsfolkene i den danske delegation bakkede dog op om de kongeliges deltagelse i fremstødet.

Mary og Frederik åbner døre

Også ministrene, der var med på turen til ørkenstaten var tilfredse. - Kronprinsparret åbner nogle flere døre, virksomhederne får nogle bedre muligheder at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark. Det er det, vi skal have ud af turen her, sagde udenrigsminister Kristian Jensen til BILLED-BLADET op til den store åbningsbegivenhed på Al Faisaliah Hotel.

Læs mere om: