Torsdag, 4. februar 2016 — af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik skal til Saudi-Arabien og Qatar

Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Det er et meget pakket program, der venter kronprinsparret i Saudi-Arabiens hovedstad Riyadh og Qatars hovedstad Doha.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik får særdeles travlt, når de er spydspidser i et dansk eksportfremstød i Saudi-Arabien og Qatar. Fra den 28. februar til 1. marts repræsenterer kronprinsparret sammen med blandt andre udenrigsminister Kristian Jensen, miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen og sundheds- og ældreminister Sophie Løhde Danmark i Saudi-Arabiens hovedstad Riyadh.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Møder kong Salman

Mary og Frederik vil i Riyadh deltage i en række erhvervsaktiviteter, hvis primære formål er at styrke de handelsmæssige forbindelser mellem Danmark og værtslandet. Allerede på førstedagen vil kronprinsparret møde medlemmer af den saudiske kongefamilie, heriblandt kong Salman og kronprins Mohammed bin Nayef.

Møde med stærke kvinder

Et af højdepunkterne bliver, når kronprinsesse Mary får lejlighed til at deltage i en rundbordsdiskussion med saudiske erhvervskvinder. Kronprinsessen får også mulighed for at besøge King Khaled Foundation, som er Saudi-Arabiens pendant til Mary Fonden.

Det Islamiske Museum

Fra Riyadh går turen videre til Qatar. Også her vil kronprinsparret bakke op om og sætte fokus på danske erhvervsaktiviteter. Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik får i løbet af besøget i Doha en rundvisning på Aspire Academy, som er et sportsakademi for talentfulde unge atleter samt en rundvisning på Det Islamiske Museum i hovedstaden.

Emiren tager imod

Kronprinsparret vil i Qatar aflægge visit hos emiren Sheikh Tamim Bin Hamad Al-Thani og Sheikha Al-Mayassa Al-Thani. Kronprinsesse Mary og kronprins Frederiks sidste opgave på turen er om aftenen den 3. marts.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden