5. maj. 2015
Af af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik til følelsesladet mindegudstjeneste

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik
Kronprinsesse Mary og kronprins deltog tirsdag formiddag i en mindegudstjeneste i forbindelse med 70-året for Danmarks befrielse.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
For kronprinsparret var det noget helt specielt at være til mindegudstjeneste i Vor Frue Kirke. Især kronprins Frederik viste sine følelser.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik deltog i Københavns Domkirke i en mindegudstjeneste i forbindelse med 70-års dagen for Danmarks befrielse fra den nazityske besættelse, og allerede ved ankomsten til højtideligheden var det tydeligt at se på kronprinsparret, at det var en helt særlig dag.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik trådte ind i det smukke kirkerum klokken 10:00.

Inde i kirken sad mange veteraner og repræsentanter for det danske forsvar.

Kronprinsparret sad ved alteret

Desuden stod flagbærere med Dannebrogsflag og var med til at gøre atmosfæren særligt smuk og højtidelig.

Kronprinsparret tog plads helt oppe ved alteret, hvorfra de fulgte med i ceremonien, der blev afviklet af biskop Peter Skov-Jakobsen.

Også domkantor Ebbe Munk og Københavns Drengekor medvirkede.

Kronprinsparret var bevæget

Gudstjenesten var arrangeret af Frihedskampens Fredningssag- og Mindefond.

Da de kongelige havde sat sig ned, stod biskoppen for indgangsbøn, hvorefter man sang "Den signede dag med fryd vi ser".

Det var et tydeligt bevæget kronprinspar, der sang med og lyttede intenst til hvert et ord ved Gudstjenesten, hvor man mindedes de mange modige mænd og kvinder, der gav alt for Danmark i årene 1940 til 1945.

Særligt kronprinsen virkede påvirket af den fornemme markering af befrielsesdagen, og han så ud til at være ramt i hjertet af ordene fra såvel biskoppen som en af de modstandsfolk, der ved alteret fortalte sin helt personlige historie om befrielsesdagen for 70 år siden.

LÆS MERE: Kronprins Frederik viste veteraner respekt ved Mindeankeret.

Læs mere om: