11. okt. 2017
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik til frokost hos Japans kejserpar

Kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, kejser Akihito og kejserinde Michiko.
Kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, kejser Akihito og kejserinde Michiko.
Foto: Scanpix
På paladset i Tokyo tog kejser Akihito og kejserinde Michiko varmt imod det danske kronprinspar, som var inviteret til let frokost.

Et af højdepunkterne på det danske kronprinspars arbejdsrejse til Japan var, da Mary og Frederik besøgte paladset i Tokyo, hvor kejser Akihito, 83, og kejserinde Michiko, 82 tog varmt imod.

Kronprinsparret ankom klokken 12.00 lokal tid til paladset og udenfor stod kejserparret parate til at hilse på deres kongelige gæster.

Kronprins Frederik bukkede dybt for både kejseren og kejserinden, og også kronprinsesse Mary viste sin respekt.

Kronprinsesse Mary nejede dybt for Michiko

Mary nejede dybt for kejserinden, som virkede meget glad for at se kronprinsessen.

Inden Akihito og Michiko sammen med Mary og Frederik gik indenfor for at nyde en let frokost, stillede kvartetten op til billeder. Både danske og japanske fotografer var til stede til det historiske møde ved Tokyo Paladset.

Indenfor var stemningen blandt de kongelige og kejserlige rigtig god og respektfuld. Michiko havde flere gange kærligt fat i kronprinsessen, der kvitterede med smil. Der var ingen tvivl om, at kronprinsparret følte sig særdeles velkomne på paladset hos deres kejserlige venner.

Følg med i kronprinsparrets Japan-besøg på billedbladet.dk og se flere flotte billeder og læs om Mary og Frederiks første dage i Japan i BILLED-BLADET nr. 41, der er på gaden torsdag.

Læs mere om: