4. aug. 2016
Af af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary og prinsesse Marie sejlede til gallamiddag i Rio

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/untitled-1_2.jpg
Foto: VisitDenmark/BILLED-BLADET
Både kronprinsesse Marye og prinsesse Marie samt deres mænd blev sejlet ud til fornem gallamiddag på Skoleskibet Danmark, der ligger for anker i en bugt ud for Rio de Janeiro i Brasilien.
På en smuk onsdag aften brasiliansk tid ankom prinsesse Marie og prins Joachim sammen med Joachims store drenge prins Nikolai og prins Felix til Rio de Janeiros Yachtklub, hvorfra de efter at have taget redningsveste på blev sejlet ud til skoleskibet Danmark til gallamiddag i anledning af, at det smukke skib fra Danmark er kommet til Brasilien.

Storslået festaften ud for kysten

Senere blev flere gæster sejlet ud til skoleskibet, og så var det æresgæsternes tur til allersidst. Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik, der er i Rio i anledning af De Olympiske Lege, ankom til yachtklubben, hvor de blev mødt af blandt andre generalkonsul Jens Olesen. Mary og Frederik blev også sejlet i en mindre motorbåd ud til Skoleskibet Danmark, hvor de blev modtaget af prinsesse Marie og prins Joachim. Det blev indledningen på en storslået festaften i en af de smukke bugter ud for Rio de Janeiros kyst.

Ekstraordinært togt

Gallamiddagen med kongelige gæster var et af højdepunkterne på det ekstraordinære togt for skoleskibet Danmark til Rio de Janeiro under De Olympiske Lege. Formålet med togtet er at promovere den danske maritime industri, det dansk-brasilianske uddannelsessamarbejde samt udbygge de dansk–brasilianske relationer.

Attraktiv ankerplads

Under OL repræsenterer skibet hele Danmark og den danske maritime branche. Skoleskibet fungerer som en indbydende ramme og et anderledes mødested for danske og brasilianske interessenter. I løbet af OL-togtet uddannes 40 danske og 40 brasilianske elever til skibsassistenter. Skibet har under OL en attraktiv og central ankerplads ud for en af Rio de Janeiros mest prestigefyldte yachtklubber tæt på Sukkertoppen, byens centrum og OL-aktiviteterne. Prins Joachim er skoleskibets protektor, og han udtrykte stolthed over, at det så imponerende smukt repræsenterer Danmark midt i hjertet af Brasilien.

Læs mere om: