Onsdag, 28. november 2018 — af af

Kronprinsesse Mary på hemmelig rejse i Kenya

Kronprinsesse Mary i Kenya
Kronprinsesse Mary i Kenya
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary landede i denne uge i al hemmelighed i Kenya sammen med udviklingsminister Ulla Tørnæs som led i arbejdet med at sætte fokus på kvinders ligestilling i udlandet.

Kronprinsesse Mary og udviklingsminister fik en helt speciel modtagelse, da de i spidsen for en dansk delegation tog hul på et vigtigt arbejdsbesøg til Kenya i Afrika.

Besøget har indtil nu været hemmeligholdt på grund af terrortruslen i landet.

Kronprinsessen og ministeren og de øvrige danskere fløj fra Nairobi til det nordlige Kenya, hvor de landede på Kalama Airstrip. Ved landingsbanen var mange lokale mødt op, og de sørgede for at kronprinsessen og ministeren følte sig velkomne fra start.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprinsesse Mary mødte sej befalingskvinde

Kort efter kronprinsesse Mary var steget ud af propelmaskinen, hun ankom i, blev den royale æresgæst bedt om at skridte en mindre militær parade af.

En deling soldater fra lokalområdet stod klar i geledder og en ung og meget korrekt befalingskvinde tog med klar og stærk røst imod kronprinsessen, som hun bad skridte paraden af.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Kronprinsesse Mary var imponeret

Det gjorde kronprinsesse Mary på rutineret vis med et venligt smil. Det var virkelig en ankomst og en modtagelse, som gjorde et indtryk på kronprinsessen. Mary virkede i hvert fald ret imponeret af den kenyanske befalingskvindes myndige optræden og rungende røst.

GALLERI: Kronprinsesse Mary i folkedragter (Foto: ALLER MEDIA)

Mary og ministeren på vigtig mission

Fra Kalama Airstrip kørte kronprinsessen og udviklingsministeren som spydspidser for en større delegation til et nærliggende lområde, hvor Mary og Ulla Tørnæs skulle møde lokalsamfundets kvinder, der blandt andet med hjælp fra dansk støttede projekter har været i stand til at skabe små bæredygtige virksomheder.

Netop kvinders rettigheder og styrkelsen af kvinders muligheder for at klare sig selv økonomisk er noget, som det danske besøg i Kenya skal sætte fokus på.

Foto: Billed-Bladet

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden