3. okt. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary på svær opgave i Skuespilhuset

kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
På en dag med mange stærke indslag fra scenen i Skuespilhuset sørgede kronprinsesse Mary for finalen. Kronprinsessen erkendte selv, at det var svært at komme til sidst i rækken af talere ved konferencen ”InnoTalk”.

Kronprinsessen deltog forleden i Innovationsfondens arrangement, "InnoTalk".

Ved ankomsten til Skuespilhuset i København blev Mary modtaget af blandt andre uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

Innovationsfondens arrangement, "Innotalk", havde fokus på kønsbalancen på det danske arbejdsmarked, og hvordan denne kan styrkes gennem eksempelvis forskning, innovation og entreprenørskab.

Kronprinsesse Mary var imponeret

Ved arrangementet holdt kronprinsessen tale. Hun var sidst i rækken af talere og debatører.

Det følte Mary selv var noget af en udfordring, efter at hun som en del af publikum var blevet imponeret af mange stærke indslag og fra profilerne på scenen.

- Det er utroligt svært at komme til sidst i dag. Jeg synes, at der har været rigtig mange gode argumenter. Jeg kommer til at gentage meget, men hvis man kommer fra reklamebranchen, så ved man, at man skal høre ting tre gange, før man forstår det, sagde kronprinsessen afvæbnende som indledning på sin tale om kønsroller og ligestilling på arbejdsmarkedet.

Mary talte om mænd og kvinder

- Ligestilling for mig handler ikke om, at mænd og kvinder skal være ens. Det kan de simpelthen ikke være, og det skal de heller ikke, sagde Mary og fortsatte:

- Men køn må ikke spille en rolle, når livets muligheder præsenterer sig, og livets beslutninger bliver truffet, og jeg tror, at vi alle kan være enige om, at ligestilling ikke er en kvindesag. Det er en sag for alle med kompetence som omdrejningspunkt, hvor færre talenter går tabt, og hvor vi alle vinder på sigt.

Vi har et stykke vej endnu

Kronprinsessen sluttede sin tale med sit syn på kønsbalancen i Danmark.

- Danmark er nået vidt, og det skal vi være stolte af, men vi har stadig et stykke vej endnu, og det er vigtigt at anerkende. Styrker vi kvindernes indflydelse nu, står vi som samfund stærkere i fremtiden, sagde kronprinsessen til den store forsamling i Skuespilhuset.

Læs mere om: