Kronprinsesse Mary rejser til den anden side af kloden i december

Kronprinsesse Mary.

Kronprinsesse Mary.

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Mens danskerne for alvor tager hul på julehyggen i begyndelsen af december, rejser kronprinsesse Mary langt væk fra Danmark på vigtig mission.

Kronprinsesse Mary besøger fra den 2. til den 4. december Indonesien i Sydøstasien sammen med udviklingsminister Rasmus Prehn og Executice Director for FN’s Befolkningsfond, UNFPA, Natalia Kanem.

Besøget med kronprinsessen og ministeren som spydspidser skal være med til at sætte fokus på kvinders og pigers sundhed og rettigheder.

Kronprinsesse Mary i markant rolle

Samtidig vil arbejdsbesøget også indlede markeringen af 70-året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Indonesien.

I den forbindelse vil Mary få en markant rolle.

 

Protektor siden 2010

Mary har været protektor for FN’s Befolkningsfond UNFPA siden 2010.

Gennem årene har kronprinsessen som protektor for organisationen haft særligt fokus på kampen mod småbørnsdødelighed, mødredødelighed, omskæring af piger og kvinder samt at både kvinder og mænd har ret til et sundt liv og til lige muligheder.

Disse emner er UNFPA’s nøgleindsatsområder, og under besøget i Indonesien vil Mary deltage i besøg og møder, der understøtter dette fokus.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Mary i verdens største tempel

Kronprinsessen får i løbet af arbejdsbesøgets sidste del mulighed for at opleve det største buddhistiske tempel i verden, Borobudur, som ligger på den indonesiske hovedø Java.

Her vil kronprinsesse Mary være med, når fejringen af 70-året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Indonesien indledes med et arrangement, der byder på kulturelementer fra begge lande.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden