2. mar. 2015
Af af Marianne Singer

Kronprinsesse Mary rørt af en mors takkemail

https://imgix.billedbladet.dk/lost_media/46353.jpg
Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Under åbningstalen til konferencen "Giv sproget vokseværk" fortalte kronprinsesse Mary om en mail, der gjorde stort indtryk, i Mary Fonden.

Sammen med eksperter og forskere fra ind- og udland sætter kronprinsesse Mary mandag fokus på, hvorfor den sproglige udvikling blandt 0-6 årige er så vigtig.

Foran en helt udsolgt sal i Den Sorte Diamant i København startede kronprinsessen som formand for Mary Fonden konferencen med en flot åbningstale.

Mary Fonden støtter de små børns sprogudvikling ved projektet LæseLeg, der siden 2011 er blevet benyttet i 835 børnehaver.

Kronprinsesse Marys personlige tale

Og det var netop det projekt, som Mary også nævnte i sin tale.

- Jeg vil gerne starte med at fortælle en historie, der gjorde stort indtryk på os i Mary Fonden, og som bekræftede, at vi skal og kan støtte børns evne til at kommunikere. Det er historien om Mads på fire år fra Virum.

- Mads kunne ikke særlig mange ord, og han havde svært ved at blive en del af børnefællesskabet i sin børnehave. ”Mads driller”, sagde de andre børn tit, og de valgte ham fra. Derfor endte Mads ofte med ikke at have nogen at lege med.

- Mads' manglende sprog gjorde, at han fik tildelt en sprogplads, hvor han efter et halvt års positiv udvikling blev vurderet til at være et år under alder i sprogudtale og et halvt år tilbage i sprogforståelse.

- Sidste forår kom Mads med på et LæseLeg-hold – og for dem af jer, der ikke kender LæseLeg, så er det helt kort et sprogpædagogisk materiale, som vi i Mary Fonden har udviklet sammen med førende eksperter og med støtte fra Det Obelske Familiefond for at gøre det let at arbejde med dialogisk læsning i børnehaver, lød det fra kronprinsessen.

VIDEO: Pernille Rosendahl sang for kronprinsesse Mary

Hun fortsatte med at fortælle, at Mary Fonden et halvt år efter fik en sød takkemail fra Mads' mor, der skrev, at projektet havde hjulpet hendes søn meget. Hans sociale status var steget, og hans sproglige niveau havde udviklet sig.

"Mange varme hilsner - en meget taknemmelig mor", sluttede mailen ifølge kronprinsessen, der også understregede, hvor meget hun ser frem til dagens program, der slutter mandag eftermiddag.

Konferencen er arrangeret af Mary Fonden og Aalborg Universitet.

Læs mere om: