15. feb. 2017
Af Henrik Salling

Kronprinsesse Mary sætter fokus på livreddende arbejde

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-60546.jpg
Foto: Martin Høien
Kronprinsesse Mary har sagt ja til at være protektor for den europæiske Emergency Medical Services kongres, der har fokus på mennesker, der redder liv.

Når den anden europæiske Emergency Medical Services kongres løber af stablen den 22. maj bliver det med kronprinsesse Mary som protektor.

LÆS OGSÅ: Kronprinsesse Mary gav sig tid til hjertesag

Kronprinsessen har indvilget i at støtte op om kongressen, som har fokus på det såkaldte præhospitale personale, som hver dag redder liv og som hjælper mange mennesker.

- Vi er meget stolte over, at kronprinsessen har valgt at blive protektor for EMS2017. Kronprinsessens engagement understreger det vigtige arbejde, som ambulancepersonale og akutlæger udfører hver dag, fortæller direktør Freddy Lippert.

Kongres afholdes på Tivoli Hotel

I Europa, som i resten af verden, er det helt centralt, at den akutte hjælp - i form af blandt andet ambulance, akutlægebil eller akutlægehelikopter - når frem så hurtigt som muligt, så det sundhedsfaglige personale kan påbegynde den nødvendige behandling på stedet og på vej til hospitalet.

Kongressen afholdes på Tivoli Hotel og Kongrescenter i København i dagene 22.-24. maj 2017, og det er region Hovedstadens Akutberedskab, som er vært for kongressen.

LÆS MERE: Kronprinsessen sender et stærkt signal til hele verden.

Læs mere om: