15. mar. 2017
Af Marianne Singer

Kronprinsesse Mary samarbejder med populær førstedame

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary.
Foto: Krestine Havemann
Kronprinsesse Mary og canadiske Sophie Grégoire Trudeau får en helt særlig rolle i stor, global kampagne.

Kronprinsesse Mary og Canadas førstedame Sophie Grégoire Trudeau, der er gift med Canadas umådeligt populære premierminister Justin Trudeau, er begge kendt for deres utrættelige indsats for kvinders og pigers rettigheder.

Højtprofilerede fortalere

Den internationale organisation Women Deliver har annonceret, at kronprinsesse Mary og Sophie Grégoire Trudeau er blandt fem særligt udvalgte til fremover at udbrede kendskabet til og være fortalere for Deliver for Good, en global kampagne for ligestilling.

LÆS MERE: Kronprinsesse Mary fik flot guldmedalje

Nyheden blev annonceret ved en high-level reception, holdt af Women Deliver og Deliver for Good-partnere i forbindelse med FNs 61. Commission on the Status of Women i New York.

Ud over kronprinsesse Mary og Canadas førstedame er følgende stærke personligheder udvalgt til at støtte op om den verdensomspændende kampagne: José Alberto "Pepe" Mujica Cordano, Uruguays tidligere præsident og de anerkendte FN-profiler Dr. Alaa Murabit og Phumzile Mlambo-Ngcuka.

Mange støtter op

Kronprinsesse Mary var i maj sidste år protektor for Women Delivers store internationale kvindekonference i København, der havde fokus på kvinders rettigheder og sundhed.

Indtil videre støtter næsten 200 organisationer fra 56 lande op om kampagnen, og 34 ministre og 85 parlamentarikere har været involveret.

Herunder det canadiske premierministerpar, Sophie Grégoire Trudeau og Justin Trudeau.

Justin Trudeau, Sophie Grégoire Trudeau
Foto: All Over

Læs mere om: